Magazín Elita

NIKOL ŠVANTNEROVÁ BYLA NA VRCHOLU!

NIKOL ŠVANTNEROVÁ BYLA NA VRCHOLU!

Milovníci zimních sportů se už se nemohou dočkat, až napadne první sníh a ucítí první letošní křupání čerstvého sněhu.

Dočkat se nemohla ani Nikol Švantnerová, která se vydala do Rakouska na opening zimní sezóny na ledovci Mölltal.Současně s prvním letošním lyžováním si užívala i bohatého programu, který byl součástí oslavy úspěšnosti webu Rakousko.cz. Ten je od loňského roku výrazně aktualizován a doplněn o další užitečné informace pro ty, kteří vyrážejí do Rakouska za jakýmkoliv letním či zimním výletem. „Web rakousko.cz je určitě super. Pro mě tedy hlavně teď v zimě. Lidi, co se o lyžování v Rakousku zajímají, tu mají všechno pohromadě na jednom místě,“ komentovala ucelenost webu Nikol Švantnerová, která si přijela zasportovat se svou maminkou.

Nikol i s maminkou si po dlouhé době užily jedna druhou a na svůj společný výlet dlouho nezapomenou. Počasí jim opravdu přálo, takže lyžování bylo jedna báseň. Ve volné chvíli se opalovaly a koštovaly víno. „Mamka mi dělala super parťačku. Moc se jí tu líbilo, a to je pro mě nejdůležitější. Takhle samy, jen my dvě, jsme spolu netrávily čas ani nepamatuju. Možná na Vánoce, ale to jsme se spíš viděli jako celá rodina. Na co ale opravdu nikdy nezapomenu, byla jednoznačně noční jízda rolbou,“ vyprávěla Nikol a oči jí zářily úžasem, když vzpomínala na jízdu, kterou pro ni a její maminku připravil Petr Kopal, zakladatel webu Rakousko.cz. V noci tak obě krásné dámy “vyšplhaly“ až na vrchol ledovce Mölltal do výšky 3122 m n. m.

Rakousko je velmi členitá země, ve které je, nejen z důvodu jazykové bariéry, těžké se zorientovat. „Na webu rakousko.cz velmi pečlivě a podrobně popisujeme jednotlivé lokality, a proto si tu každý najde výlet nebo zájezd přesně podle svých preferencí. Co se týče zimní sezóny, která se právě zahajuje, najdete u nás popis veškerých rakouských lyžařských středisek. Pokud třeba chcete znát cenu skipasu, aktuální počasí, kde se ubytovat, jaké se tu pořádají akce, nebo kde je nejbližší wellness, jste na správném místě,“ vysvětloval smysl webu jeho zakladatel Petr Kopal, který rovněž vlastní cestovní kancelář CKPK.

Jelikož je Petr Kopal bývalý fotbalista, na opening sezóny přijeli i jeho přátelé a kolegové z fotbalového hřiště. Mezi nimi Antonín Panenka, Karol Dobiáš a Jan Berger. Celou akci s doprovodným programem, která byla určena zhruba třem stovkám českých hostů, moderoval Jan Čenský, rovněž nadšený lyžař a sportovec obecně. V rámci programu byla připravena i módní přehlídka letošních trendů, a když Nikol vyzvali, aby se šla v některých modelech také projít po mole, nadšeně souhlasila. Svou práci miluje a těší se na další výzvy: „V nejbližší době mě čeká let do Las Vegas na Miss Universe, která má finále 20. prosince, a potom se budu účastnit castingů na novou Českou Miss. A pak se uvidí, co dál,“ a obdařila okolí svým nezaměnitelným úsměvem.

U nás je sice zatím sotva ranní námraza, ale v Rakouských Alpách už začíná ta pravá horská zima. Nikol si proto sbalila svůj snowboard a na místních sjezdovkách byla ozdobou celého areálu. „Myslím, že se tu vydovádí všichni. Jak lyžaři, tak snowboardisti. Určitě se sem ráda někdy vrátím. Není to daleko, je to ledovec, takže se tu dá lyžovat celoročně, a to je obrovská výhoda,“ nadšeně komentovala areál ledovce Mölltal Nikol zrovna, když si s maminkou dávala horký čaj a vystavovala svou krásnou tvář slunečním paprskům.

Foto: Rakousko.cz

Fotogalerie
5002 5003 5004

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během