Magazín Elita

RESTAURACE KAMPA PARK PŘEDSTAVILA NOVÉ MENU

RESTAURACE KAMPA PARK PŘEDSTAVILA NOVÉ MENU

Nejstarší pražská fine dining restaurace Kampa Park vstupuje do 21. sezony podzim-zima 2015/16 s novým menu inspirovaným Asií.

„Každé menu se snažíme připravit tak, aby bylo něčím tématicky inspirováno. Nejde jen o to, že vycházíme ze sezonně dostupných surovin, ale také o mezinárodní vlivy a trendy,“ říká Marek Raditsch, executive chef Kampa Group, jíž je Kampa Park součástí. A tak se již od listopadu hosté mohou těšit na zajímavou fúzi asijské a české regionální kuchyně.

Důraz je kladen na co nejjednodušší zpracování surovin, a to především těch evropských. Nahlédnout pod pokličku toho, co chystá, umožnil Marek Raditsch počátkem října u příležitosti zahájení vysílání kuchařské soutěže MasterChef Česko 2015 v televizi Nova, kde je hlavním ze tří porotců.

Tuňák je již tradičně ideálním předkrmem, ani zde tedy nemůže chybět v podobě lehce opečené kostky s koriandrem, yuzu-lanýžovým drezinkem a jablečným relishem. Jemně slaná chuť téměř syrového tuňáka se krásně snoubí se sladko-kyselou chutí ovoce a dresinku. Tento lehký a svěží apetizer skvěle povzbudí chuťové buňky a nastaví očekávání věcí příštích.

Zástupcem regionální kuchyně mezi předkrmy je jelení tatarák lehce uzený za studena. Maso z jeleního hřbetu ochucuje aioli z pečeného česneku, na vrchu spočívá křepelčí vejce a doplňuje jej pečená červená řepa, brusinky a chlebové krutonky namísto klasické topinky. Tataráček má velmi jemnou konzistenci a česneková majonéza nepřebíjí chuť masa. Zaujme již samotné servírování: na talíři pod skleničkou, v níž se převaluje kouř z uzení. Ohlas na tento pokrm dává tušit, že by se mohl stát jedním z hitů nového menu.

Také vynikající pečený mořský ďas jako hlavní chod má našlápnuto zařadit se mezi oblíbené legendy tohoto podniku. Marek Raditsch jej připravuje s houbami shimeji, sezamovým pepřem, kousky vodnice, pečeným pórkem a s hovězím demi glace. Maso z této ryby, které je pevnější než z jiných ryb, snese výraznější chuťové kombinace a v tomto případě se naprosto famózně snoubí se silnou hovězí omáčkou. Ve výsledku jednoduché, krásně chuťově vyvážené jídlo.

Výlet do gastronomického nebe by nebyl úplný bez dezertu. V novém menu se mohou hosté těšit například na lehkou zmrzlinu z čerstvého kozího sýra s rebarborou, zeleným jablkem, lanýžovým medem a dýňovo-ořechovým krokantem. Ti, kdo běžně kozí sýr nejedí, se ale nemusí bát, zmrzlina má svěže jogurtovou chuť a v kombinaci s krokantem vás přesvědčí, abyste předsudky odhodili stranou.

Na přípravách se pracuje již několik týdnů, sestavit nové menu je totiž dlouhodobý proces vyžadující řadu zkoušení a ochutnávání, ale také hledání surovin. Podle Marka Raditsche je právě shánění těch správných surovin často složitější, než samotné vymýšlení receptur. „Dnes kolikrát snáze najdeme dodavatele exotických plodů, než třeba místního pěstitele obyčejného salátu. Zvláště potřebujeme-li zboží dodávat pravidelně v určité kvalitě a množství,“ vysvětluje Marek Raditsch, co všechno ovlivňuje výslednou podobu lístku, který v Kampa Parku představí již za několik týdnů.

Více informací: www.kampagroup.com

-red/zdroj:sabu-

Fotogalerie
4935 4936 4937 4938

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové