Magazín Elita

FRANCOUZSKÉ DELIKATESY V OLA KALA

FRANCOUZSKÉ DELIKATESY V OLA KALA

Kuchařské studio Ola Kala Michala Nikodéma připravilo na letošní podzim řadu zajímavých novinek.

Jednu z nich představují kurzy francouzské kuchyně, které bude vyučovat Jana Macešková. Zkušená kuchařka a milovnice francouzských specialit žila několik let v Paříži a svou kuchařskou sérii v Ola Kala zahájí kurzem specialit z Normandie, během něhož se účastníci naučí připravovat slávky po námořnicku, mořského ďasa v bílé omáčce či slavný obrácený jablkový koláč.

„Připravujeme sérii francouzských kurzů, které doplní naši oblíbenou a tradiční italskou sekci a ukážou milovníkům gastronomie, že francouzská kuchyně nemusí být těžká, tučná, časově náročná a složitá, jak se spousta Čechů stále domnívá. Máme připravenou řadu jednoduchých receptů na vynikající pokrmy, díky nimž mohou naši klienti po absolvování kurzu příjemně překvapit své partnery či přátele,“ vysvětluje Michal Nikodém s tím, že součástí francouzských kurzů bude ochutnávka vín s francouzským sommeliérem.

Novinkou jsou také lekce vegetariánské kuchyně, o kterou je stále větší zájem a nejen ze strany vegetariánů. Práce s tofu bude patřit k nejdůležitějším základům vegetariánské kuchyně. „Absolventy kurzu naučíme připravovat vynikající tofu paštiku, ukážeme jim, jak se dá tofu zapékat a také z něj připravíme delikátní a křupavé koule obalené v panko strouhance,“ popisuje náplň lekce Michal Nikodém. Vedle práce s tofu se v tomto kurzu připravuje také arabský hummus, salát z červené řepy a především výtečný vegetariánský burger, který je zlatým hřebem vegetariánské kolekce.

Mimořádným zážitkem bude nový cukrářský kurz zaměřený na přípravu legend - Pařížského dortu a Harlekýnu. Jeho účastníci se naučí připravovat čokoládový korpus nadýchaný jako mech a dva druhy krémů, takzvanou lehkou a těžkou „paříž“. Součástí kurzu je také výuka polévání dortů tekutou čokoládou a jejich následné krájení tak, aby se čokoládová krusta nezbortila. A protože o cukrářské kurzy je mimořádný zájem, Michal Nikodém předpokládá, že právě tento kurz bude jedním z hitů letošního podzimu v Ola Kala.

Všechny kurzy probíhají v příjemné a pozitivní atmosféře, přičemž každý klient připravuje a vaří všechna jídla. Během jednoho kurzu se tak naučí celou řadu profesionálních triků a fíglů, které zkušeným šéfkuchařům i klientům usnadňují život. Nikam se nespěchá, na vaření i konzumaci připravených pokrmů je dostatek času, takže vedle nácviku nových kuchařských dovedností je podvečer v Ola Kala také příjemným společenským a kulinárním zážitkem.

V současné době je v nabídce Ola Kala asi 20 různých kurzů, jejich program najdete na www.olakala.cz.

Fotogalerie
4885 4887 4888 4889 4890 4891 4892

Další články z rubriky

HAVANA CLUB ICONICA - PRÉMIOVÉ RUMY PRO OPRAVDOVÉ POŽITKÁŘE

HAVANA CLUB ICONICA - PRÉMIOVÉ RUMY PRO OPRAVDOVÉ POŽITKÁŘE

JAVORNICKÝ HERMELÍN JE BIO POTRAVINA ROKU 2016

JAVORNICKÝ HERMELÍN JE BIO POTRAVINA ROKU 2016

FESTIVAL KOLEM SVĚTA

FESTIVAL KOLEM SVĚTA

SVATBA NA SLOVENSKU? PROČ NE.

SVATBA NA SLOVENSKU? PROČ NE.

SVATOMARTINSKÁ HUSA V NOLA RESTAURANT&CAFE

SVATOMARTINSKÁ HUSA V NOLA RESTAURANT&CAFE