Magazín Elita

MEL GIBSON NATÁČÍ PRAVDIVÝ PŘÍBĚH Z DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY

MEL GIBSON NATÁČÍ PRAVDIVÝ PŘÍBĚH Z DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY

Mela Gibsona zaujalo téma inspirované skutečnými událostmi o odpůrci zbraní, který získal Medaili cti.

Produkce filmu Hacksaw Ridge začala, v Novém Jižním Walesu, v Austrálii, pod vedením Akademií oceněného režiséra Mela Gibsona, natáčet pravdivý příběh z druhé světové války o dobytí nechvalně proslulé Japonské pevnosti Hacksaw Ridge.  Andrew Garfield (Amazing Spider-Man, The Social Network, 99 Homes) se představuje v roli vojenského medika a odpůrce vojenské služby Desmonda T. Dosse, nečekaného hrdinu, který se v brutální bitvě postaral o záchranu 75 mužů bez jediného výstřelu ze zbraně. Dossův heroický čin z něj udělal hrdinu v očích spolubojovníků a následně se stal prvním odpůrcem zbraní a pacifistou, který kdy získal od Kongresu Medaili cti.

S Andrew Garfieldem se ve filmu objeví Vince Vaughn (Nesvadbovi, Útěk do divočiny), Sam Worthington (Avatar, Everest) a na Oscara nominovaná Rachel Griffiths (Bratři a sestry, Odpočívej v pokoji, Hilary a Jackie. „Natáčení teprve začalo, ale již nyní se mezi herci vytvořilo velmi silné pouto a kamarádství”, říká Mel Gibson.“Andrew je nejenom skvělý herec pro roli Desmonda Dosse, ale celý tým herců je výbornou souhrou zkušeností, hloubky a nadšeného talentu.”

HACKSAW RIDGE je Gibsonův návrat do režisérského křesla poprvé od na Oscara nominovaného Apocalypta. Mel je mezinárodně uznávaný herec už od dob Šíleného Maxe a svoji pozici si upevnil hlavní rolí v sérii Smrtonosná zbraň. Mezi jeho další známé role patří výkony ve filmech Gallipoli, Výkupné, Odplata, Údolí stínů, Znamení a Patriot. Gibson režíroval a hrál ve filmu Statečné srdce, které získalo pět cen Akademie včetně nejlepšího filmu a nejlepší režie. Další film, který Mel režíroval, Umučení Krista, získalo tři ceny Akademie.

“Pracoval jsem s Melem před 20 lety  na Statečném srdci a toto je další film, který mu bude výborně sedět”, řekl producent Bill Mechanic.  Desmond Doss je jedinečný hrdina, stejně jako William Wallace a není lepšího režiséra, který by tento příběh natočil, než je Mel.  Dalo veliké úsilí zvládnout přípravy před natáčením, ale máme skvělé herce, perfektní scénář a výborného režiséra. Natáčení tedy nemůže být více vzrušující, než je v současné chvíli.

Film patřící pod Cosmos Filmed Entertainment a Cross Creek Pictures production produkuje Pandemonium Films Billa Mechanica (Akademií nominovaný film Koralína a svět za tajnými dveřmi a nadcházející The Moon and the Sun, 2.22), Permut Productions Davida Permuta (Tváří tvář, Mládí v hajzlu, Zátah) a také Bruce Davey (Statečné srdce, Apocalypto, Umučení Krista). Výkonným producentem filmu je James M. Vernon (Predestination, The Moon and the sun) a scénář napsali Andrew Knight (Cesta naděje), vítěz Pulitzerovi ceny Robert Schenkkan (Spartacus, The Pacific) a Randall Wallace (Statečné srdce, Údolí stínů).

Hlavním kameramanem filmu je Simon Duggan (Velký Gatsby, 300: Vzestup říše), Barry Robison (X-Men Origins: Wolverine) bude mít na starosti design filmu a Lizzy Gardiner (Dobrodružství Priscilly, královny pouště, Mission: Impossible II) je hlavní kostýmní návrhářkou. Casting na starosti měla Nikki Barrett (Velký Gatsby, Šílený Max: Zběsilá cesta) a skladatelem hudby je Akademií nominovaný John Debney (Umučení Krista).

Hacksaw Ridge bude distribuován v roce 2016 Icon Film Distribution v Austrálii a Lionsgate/Summit v USA společně s nezávislou společností IM Global, která má na starosti ostatní světová práva filmu.

Bioscop bude film distribuovat do kin na přelomu roku 2016/2017.

Úvodní foto - Mark Rogers (z leva do prava): Robert Morgan, Vince Vaughn, Nico Cortez, Damien Thomlinson, Goran Kleut, Luke Pegler, Milo Gibson, (extra), Harry Greenwood, Firass Dirani, Richard Pyros, Luke Bracey, Andrew Garfield, Jacob Warner a Sam Worthington.

Druhé foto -  Mark Rogers: Režisér Mel Gibson na natáčení HACKSAW RIDGE

Fotogalerie
4875

Další články z rubriky

Švandovo divadlo uvede písničkový retro muzikál o božském zpěvákovi putujícím za snem o dokonalém popu

Švandovo divadlo uvede písničkový retro muzikál o božském zpěvákovi putujícím za snem o dokonalém popu

Nejznámější dílo Jana Amose Komenského opět ožije!

Nejznámější dílo Jana Amose Komenského opět ožije!

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Motýlí dům Papilonia přinesla do  centra Liberce kousek exotiky

Motýlí dům Papilonia přinesla do centra Liberce kousek exotiky

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Na vlně audioknih