Magazín Elita

NETRADIČNÍ ORANŽOVÉ VÍNO OD LUDWIGA

NETRADIČNÍ ORANŽOVÉ VÍNO OD LUDWIGA

Že neznáte oranžové víno? Vinařství Ludwig vás s ním blíže seznámí.

Oranžové víno je jedním z velkých hitů a rozšiřuje tak základní dělení na bílé, růžové a červené. Oranžové víno se připravuje z odrůdy Rulandské šedé, má šedorůžové bobule, protože vzniklo jako mutace Rulandského modrého a při delším ležení na matolinách získává oranžovou, až lehce měděnou barvu. Ale nejde jen o barvu. Také v chuti je cítit výrazná přítomnost taninů a oříškových tónů, kterou doprovází příjemná vůně pomerančů a bylin.

„Naše oranžové víno, odrůdově Rulandské šedé pozdní sběr 2014, pochází z mikulovské podoblasti z deset let starého vinohradu, který je veden kompletně v bio režimu. A protože oranžové víno má díky tříslovinám vyšší stabilitu, není nutné ho výrazně sířit,“ popisuje původ nového vína marketingová ředitelka vinařství Ludwig Liana Hrabálková s tím, že oranžové víno zařadili do svého portfolia vůbec poprvé.

„Ročník 2014 nebyl jednoduchý a oranžové víno má zatím poněkud vyšší kyselinu. Proto je lepší nechat láhev před podáváním vydýchat, neboť jeho vůně se během několika hodin krásně uvolní a konzument získá mnohem komplexnější a harmoničtější zážitek,“ doplňuje Liana Hrabálková a dodává, že oranžové víno se hodí jako doprovod ke krůtě s ořechovou nádivkou či k telecímu na víně. Běžná cena tohoto vína se bude pohybovat kolem (150) korun.

Další novinkou z vinařství Ludwig je nový „facelift“ etiket řady Culinary. Ty budou mít nyní mnohem kvalitnější papír a důstojná vizuální podoba bude lépe korespondovat s kvalitou těchto vín, která jsou pouze v kategorii výběr z hroznů.

Vinařství Ludwig připravilo také své první charitativní víno, jehož zakoupením mohou zákazníci pomoci šestileté dívce z Němčiček, která je ochrnutá. Víno se jmenuje podle dívky Sabinka, odrůdově jde o Frankovku zakulacenou odrůdou Zweigeltrebe, pozdní sběr 2013. Za každou prodanou láhev předá Vinařství Ludwig Sabince 10 Kč. Víno Sabinka se prodává v prodejnách Ahold a Billa a jeho cena bude cca 160 korun. Pokud se prodá šest tisíc lahví tohoto vína, bude mít Sabinka pod vánočním stromečkem pobyt ve speciálních lázních v Klimkovicích, kde využívají k terapii speciální skafandr, který jí velmi pomůže ke zlepšení pohybových schopností. Do pomoci Sabince se už zapojila řada partnerů Vinařství Ludwig ať již nákupem vína nebo přímým darem – viz samostatný dokument.

Více informací: www.vinnesklepy.cz

 


Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové