Magazín Elita

ŠKOLA VAŘENÍ OLA KALA MÁ JEDINEČNOU ATMOSFÉRU!

ŠKOLA VAŘENÍ OLA KALA MÁ JEDINEČNOU ATMOSFÉRU!

V kuchařském studiu Ola Kala máte šanci zažít gurmánské orgie.

Chcete překvapit své okolí kulinářskou specialitou či českou klasikou? Navštivte kuchařské studio Ola Kala Michala Nikodéma.  Pro letošní podzim připravilo řadu zajímavých novinek. Jednu z nich představují nové kurzy francouzské kuchyně, které bude vyučovat Jana Macešková. Zkušená kuchařka a milovnice francouzských specialit žila několik let v Paříži a svou kuchařskou sérii v Ola Kala zahájí kurzem specialit z Normandie, během něhož se účastníci naučí připravovat slávky po námořnicku, mořského ďasa v bílé omáčce či slavný obrácený jablkový koláč.

„Připravujeme sérii francouzských kurzů, které doplní naši oblíbenou a tradiční italskou sekci. A ukážou milovníkům gastronomie, že francouzská kuchyně nemusí být těžká, tučná, časově náročná a složitá, jak se spousta Čechů stále domnívá. Máme připravenou řadu jednoduchých receptů na vynikající pokrmy, díky nimž mohou naši klienti po absolvování kurzu příjemně překvapit své partnery či přátele,“ vysvětluje Michal Nikodém s tím, že součástí francouzských kurzů bude ochutnávka vín s francouzským sommeliérem.

Dalším zajímavým kurzem je lekce vegetariánské kuchyně, o kterou je stále větší zájem. Účastníci kurzu se například naučí pracovat s tofu, jež patří k nejdůležitějším základům vegetariánské kuchyně, ale přesto je pro mnoho amatérských kuchařů tak trochu neuchopitelné. „Absolventy kurzu naučíme připravovat vynikající tofu paštiku, ukážeme jim, jak se dá tofu zapékat a také z něj připravíme delikátní a křupavé koule obalené v panko strouhance,“ popisuje náplň lekce Michal Nikodém. Vedle práce s tofu se v tomto kurzu připravuje také arabský hummus, salát z červené řepy a především výtečný vegetariánský burger, který je zlatým hřebem vegetariánské kolekce.

Mimořádným zážitkem bude nový cukrářský kurz zaměřený na přípravu legend - Pařížského dortu a Harlekýnu. Jeho účastníci se naučí připravovat čokoládový korpus nadýchaný jako mech a dva druhy krémů, takzvanou lehkou a těžkou „paříž“. Součástí kurzu je také výuka polévání dortů tekutou čokoládou a jejich následné krájení tak, aby se čokoládová krusta nezbortila. A protože o cukrářské kurzy je mimořádný zájem, Michal Nikodém předpokládá, že právě tento kurz bude jedním z hitů letošního podzimu v Ola Kala.

Všechny kurzy probíhají v příjemné a pozitivní atmosféře, přičemž každý klient připravuje a vaří všechna jídla. Během jednoho kurzu se tak naučí celou řadu profesionálních triků a fíglů, které zkušeným šéfkuchařům i klientům usnadňují život. Nikam se nespěchá, na vaření i konzumaci připravených pokrmů je dostatek času, takže vedle nácviku nových kuchařských dovedností je podvečer v Ola Kala také příjemným společenským a kulinárním zážitkem. V současné době je v nabídce Ola Kala asi 20 různých kurzů, jejich program najdete na www.olakala.cz.

Fotogalerie
4837 4838 4839

Další články z rubriky

KOKTEJLY S CHUTÍ HAVANA ESPECIAL VÁS CHUTÍ NEZKLAMOU

KOKTEJLY S CHUTÍ HAVANA ESPECIAL VÁS CHUTÍ NEZKLAMOU

ŠVÉDSKÁ FIKA MÁ HLUBOCE ZAKOŘENĚNOU TRADICI!

ŠVÉDSKÁ FIKA MÁ HLUBOCE ZAKOŘENĚNOU TRADICI!

NECHTE SE HÝČKAT!

NECHTE SE HÝČKAT!

VEGETARIÁNSKÉ VZPOMÍNKOVÉ HODY

VEGETARIÁNSKÉ VZPOMÍNKOVÉ HODY

MALEBNÁ FRANCIE V DESIGNOVÉM NÁDOBÍ OD LA NATURA

MALEBNÁ FRANCIE V DESIGNOVÉM NÁDOBÍ OD LA NATURA