Magazín Elita

BERENIKA A JEJÍ KAMARÁDKY VYRAZILY NA PÁRTY BEZ CHLAPŮ

BERENIKA A JEJÍ KAMARÁDKY VYRAZILY NA PÁRTY BEZ CHLAPŮ

Na mrkváče, céčka, walkmany, digitálky a vinylové desky nemusíte jen vzpomínat!

Hudba i móda osmdesátých let stále žije a má své obdivovatele dokonce i mezi mladými českými herečkami, ale hlavně, má také své místo, kde se osmdesátkami stále žije. Nenajdete lepší místo v Praze než je Restaurant & Music Club Café 80’s v centru Prahy. To velice dobře ví Berenika Kohoutová, kam vyrazila se svými kamarádkami na dámskou jízdu bez chlapů. Marika Šoposká, Patricie Solaříková, Aneta Krejčíková a Monika Timková se nechaly příjemně vtáhnout osmdesátkami do let svých rodičů a pěkně to roztočily!

V dvoupatrovém klubu, kde nahoře je restaurace a dole taneční parket, se holky cítily, jako by se přenesly přímo do osmdesátých let. „Osmdesátky mám moc ráda. Když s kámoškama vyrazím na tancovačku, tak je to většinou na tuhle hudbu. Mám to asi i spojené s dětstvím, kdy jsme s rodiči jezdili na dovolenou a poslouchali většinu těchto skladeb,“ sentimentálně zavzpomínala Patricie Solaříková a dál se nechávala unést atmosférou osmdesátých let a jejich typickými hity. Taneční parket je navíc vybaven svítící podlahou, židle u baru jsou ve tvaru Rubikových kostek, drinky se podávají zásadně v zavařovačkách a všude to hýří barvami.

Skupinku našich pěti krásek si vyhlídli místní playboyové, kteří jim neustále posílali drinky. Jelikož ale mají holky doma partnery, byly neoblomné. A to mezi kluky byl i finalista Muže roku Ondřej Petrák! „Na drinky se nechávám zvát opravdu nerada. Mám pak pocit, že jsem za to někomu něco dlužná. Tohle prostě není můj styl,“ řekla Patricie Solaříková. Naopak Berenika Kohoutová žertovala, že když jde na párty, vyndá doma z peněženky všechny peníze. I Aneta Krejčíková se občas pozvat nechá: „Je mi 24 let. Na drinky se občas nechám pozvat, někdy naopak někoho pozvu já. Myslím, že je to úplně normální,“ konstatovala Aneta, a dodala, že tančí pořád, protože její život je jedna velká taneční párty.

Styl klubu je sice z let osmdesátých, nabídka alkoholických i nealkoholických nápojů jde však s dobou. „Nejradši piju vodku se sodou a limetou. Sladké drinky jsou chuťově dobré, ale když si jich dám moc, mám pocit, že jsem snědla vagon cukru,“ křičela přes hlasitou hudbu Berenika Kohoutová a dál se vlnila v rytmu osmdesátek. Zrádnost, ale zároveň lahodnou chuť sladkých drinků jí potvrdila i její kamarádka Monika Timková, se kterou chodí na podobné akce velmi často: „Když párty stojí za to, odcházíme s Berenikou mezi posledními. Já osobně ale tolik pít nemůžu, protože druhý den mě pak vždycky hrozně bolí hlava. Ale i tak je to s kamarádkami vždycky více uvolněné než s partnerem. To se pořád oba staráme, jestli se ten druhý baví a cítím se svázanější,“ ale tady se evidentně dost bavila, protože s Berenikou a ostatními děvčaty vymýšlely jednu bláznivou taneční kreaci za druhou. Dokonce se skamarádily s místní tanečnicí, která jakoby přicestovala v čase z osmdesátých let, a učila je, jak mají správně hýbat.

„Na tancování v baru jsou určitě nejlepší kamarádky. Jeden čas jsme 80’s párty navštěvovaly s Berenikou docela často. Také jsme s manželem měli rituál, že když jsme přišli domů z mejdanu, tak jsme si doma ještě otevřeli lahev vína a tančili do ranních hodin v obýváku. Po porodu spíš tančím především kolem našeho syna,“ vzpomínala a současně se smála Marika Šoposká, která přiznala, že flámování do ranních hodin byla dříve její oblíbená disciplína, ale dnes už si to nedovede tolik představit.

A co na hudbě 80. let nejvíce miluje Berenika Kohoutová? „Že je melodická, oldschool, skvěle se na ní tancuje a při tanci si navíc můžu hrát na Madonnu,“ kdyby navíc její partner tancoval, což se prý zas tak moc často nestává, považovala by ho za náramně sexy! S kamarádkou Monikou Timkovou navíc není v Café 80’s poprvé: „Byly jsme tu už několikrát a vždycky si tu atmosféru moc užívám. Pro mě je to takový spínač volnosti a mám pocit, že jsem v jiném světě a házím problémy víc za hlavu,“ uvolněně podotýkala Monika.

Nahlédněte do baru prostřednictvím webových stránek: www.cafe80.cz

Foto: Café 80‘s

Fotogalerie
4802 4803 4804

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během