Magazín Elita

ANDĚLSKÁ SOUTĚŽ: BATIST NEJ SESTŘIČKA

ANDĚLSKÁ SOUTĚŽ: BATIST NEJ SESTŘIČKA

O zdravotních sestřičkách se často říká, že jsou to andělé. BATIST Nej sestřička je tedy soutěž těch nejlepších andělů českých zdravotnických a sociálních zařízení. Cílem soutěže je vybrat nejlepší zdravotní sestřičku z odborného hlediska i z pohledu lidského.

Finálový večer se odehraje 3. října 2015 v náchodském Městském divadle Dr. Josefa Čížka, při kterém se utká 15 finalistek již 7. ročníku soutěže BATIST Nej sestřička. Letošní finalistky vybrali organizátoři soutěže z celkem 454 sestřiček, které se do ankety o BATIST Nej sestřičku přihlásily.

Finalistky se představily v neděli na setkání v pražském Hotelu Majestic Plaza. Kromě sestřiček sem dorazila i řada známých osobností. Nechyběl ani Radim Schwab, hlavní představitel Fantoma Opery, který se společně s Míšou Gemrotovou seznámil s finalistkami již v sobotu po představení, kam celá patnáctka finalistek zamířila. Dorazila i česká Miss Jitka Válková, Pavel Trávníček s přítelkyní Monikou Fialkovou či Ivana Jirešová a mnoho dalších. Každý z nich si na finalistky soutěže připravil několik otázek, které musely zodpovědět. Sestřičky si tak nanečisto vyzkoušely jednu z disciplín, která je na slavnostním večeru čeká. Těmi dalšími budou například módní přehlídka sesterských uniforem společnosti Zdravtex Olomouc – Hodolany či úkol ze zdravovědy.

Vlastík Harapes dorazil na setkání s rozvernou náladou. Plzeňské sestřičce z urologie položil otázku, co muži zanedbávají? „Především prevenci,“ pane Harapesi. „Doufám, že vy chodíte na prohlídky,“ odvětila mu  finalistka. „Ano, ano, byl jsem už několikrát,“ dodal Vlastík, který razí teorii, že víno je lék, ale nesmí ho být moc a každý den trošku a člověk se cítí dobře.“

Princ Pavel Trávníček vypadá ve skvělé kondici. Možná to je i tím, že chystají s Monikou v nejbližší době svatbu. „V mém věku jsem rád za každý den, Moniku miluji a užívám si nyní života,“ dodal Pavel.

Pořadatel soutěže David Novotný řekl: „Jsem rád, že tato akce, která má za cíl poděkovat zdravotním sestřičkám za jejich práci, má čím dál větší oblibu, proto je letošních finalistek celkem 15. letos a poprvé budou dané sestřičky fotit i kalendář.“

Akce, kterou pořádá společnost BATIST Medical, a.s., Červený Kostelec a David Novotný, má být poděkováním sestřičkám, za jejich obětavou práci. Marketingový ředitel BATIST Medical a.s., Pavel Mikyska poděkoval všem přítomným sestřičkám za jejich obětavou práci slovy: „Jste ve zdravotnictví opravdu důležité, jste prvním článkem mezi pacientem a osobou, která je ošetřuje, a zasloužíte si obdiv.“

Mgr. Soňa Marková, místopředsedkyně zdravotního výboru Poslanecké sněmovny zdůraznila, že je v jejím zájmu, aby docházelo ke zvyšování počtu zdravotních sester ve zdravotnictví. Aby bylo dostatek personálu v nemocnicích a pacienti měli dobrou a kvalitní péči. „Jsem ráda, že zdravotní sestřičky mají svou soutěž, kde je to hlavně o sympatiích,“ dodala Soňa.

Předseda rady oblasti okresu Náchod Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje Radek Jakubský: „Tato akce má velký význam pro město Náchod a jejich podnikatelské subjekty, také dochází k návštěvě města, což je velmi dobré z podnikatelského hlediska“ dodal Jakubský.

Jsou to opravdové profesionálky

Sestřičky, které se do tohoto klání hlásí, jsou také čím dál tím vzdělanější, příjemnější na pacienty a finalistky si soutěž dokážou opravdu užívat. Při disciplínách, jakými je například otázka od porotců, splnění zdravotnického úkolu na figurantovi či promenáda ve zdravotnickém oblečení, dokazují, že jsou dámami, které se krom zodpovědné profese dokáží také dobře bavit. Celkem je tedy letos patnáct soutěžících.

A přestože vyhrát by si zasloužily všechny, titul BATIST Nej sestřička však může získat jen jedna z nich. Která to bude? Tak to se dozvíme již na podzim.

Finálový večer BATIST Nej sestřička se bude konat v sále Městského divadla Dr. Josefa Čížka v Náchodě v sobotu 3. října 2015.

 

Finalistky 7. Ročníku BATIST Nej sestřička:

  1. Michala Šůstková

37 let, Krajská nemocnice T. Bati Zlín, staniční sestra JIP

  1. Alice Školníková

36 let, Nemocnice Na Bulovce Praha, Klinika pneumologie a hrudní chirurgie, vrchní sestra

  1. Martina Pitrová Jirsáková

29 let, Nemocnice Pardubického kraje Pardubická nemocnice a.s., Urologické oddělení Nemocnice Pardubice

  1. Vladimíra Srbová

52 let, Fakultní nemocnice Motol, 3. Chirurgická klinika ambulance, stomická sestra

  1. Jana Harapátová

50 let, Klinika YES Visage Praha, vrchní sestra instrumentářka

  1. Jitka Krocová

40 let, Fakultní Nemocnice Plzeň, vrchní sestra Urologická klinika

  1. Marie Šobáňová

50 let, Uherskohradišťská nemocnice, Anesteziologicko-resuscitační oddělení, staniční sestra

  1. Lenka Mertová

30 let, Nemocnice Jindřichův Hradec, staniční sestra neurologie

  1. Naděžda Koťátková

37 let, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., staniční a stomická sestra chirurgického oddělení

    10. Renata Grossová Klementová

38 let, Fakultní nemocnice Brno, vrchní sestra Endoskopického centra

    11. Doležalová Katka

39 let, Nemocnice Neratovice ALMEDA a.s., chirurgická ambulance

    12. Kateřina Mojžíšová

32 let, Nemocnice s poliklinikou Karvinná Ráj, hemodializyční stanice

   13. Světlana Nebřenská

44 let, Thomayerova nemocnice Praha, Pneumologická klinika, staniční sestra

   14. Radka Blumenthalová

40 let, Všeobecná fakultní nemocnice Praha, staniční sestra Psychiatrická klinika

  15. Petra Štěrbová

34 let, Nemocnice Sokolov – Nemos s.r.o., interní oddělení – staniční sestra

 

Zdroj: David Novotný

Fotogalerie
4618 4619 4620

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih