Magazín Elita

KOMPROMISNÍ VAŘENÍ V RODINĚ LENKY VLASÁKOVÉ A JANA DOLANSKÉHO

KOMPROMISNÍ VAŘENÍ V RODINĚ LENKY VLASÁKOVÉ A JANA DOLANSKÉHO

Lenka Vlasáková a Jan Dolanský mají společné povolání, společné bydlení, vychovávají spolu čtyři děti, ale co se týče jídla, jejich preference se rozcházejí. Lenka je totiž vegetariánka a Honza miluje steaky.

U plotny si ale pomáhají a dělají taková jídla, která vyhovují oběma. Jak to vypadá, když společně vaří, nám ukázali na Terase hotelu U Prince, kde se s ostatními VIP přáteli účastnili kuchařského kurzu. Jan Dolanský zastává názor, že vyhrát je sice příjemné, ale není to nejdůležitější. Proto se při vaření s ostatními VIP na Terase hotelu U Prince vůbec nestresoval a vaření si společně s Lenkou užívali. „Když je na vaření čas, mám to moc rád a rád objevuji nové recepty. Otevřu si u toho lahev vína a užívám si to. Jinak s Lenkou nemáme určené, kdo vaří. Vaří ten, kdo zrovna může a kdo má chuť,“ přiblížil každodenní činnost Jan Dolanský. Občas je ale potřeba vařit rychle, a to hlavně když všechny děti křičí, že mají hlad.

Někdy dokonce přizvou k vaření i děti, ale uznávají, že je potom všude nepořádek. „Děti cíleně vařit neučíme, do ničeho je nenutíme. Necháváme to na nich. Až se budou chtít naučit vařit, tak jim rádi pomůžeme,“ doplnila slova svého partnera Lenka Vlasáková.

A co nebo kde nejraději jedí? Jan Dolanský mluvil i za svou partnerku když řekl, že nejdůležitější je, aby kolem sebe měli při jídle spřízněné duše. „Mám asi nejradši zahradní grilování, protože to většinou bývá s přáteli. Grilujeme úplně všechno. Tím, že je Lenka vegetariánka, tak děláme různé sýry, žampiony se sýrem, tymiánem a česnekem a další zeleninu. Až jsem na to zase dostal chuť! Ale nejradši mám grilované hovězí steaky,“ vyjmenoval rodinné grilovací menu Jan Dolanský.

Kompromis v kuchyni hledají ale i při domácím vaření. Lenka už je přes rok vegetariánka, takže buď se u nich vaří dvě jídla, nebo připravují takovou přílohu, která Lence stačí jako hlavní jídlo a Honza si k ní dá i se zbytkem rodiny kus masa. Přesně tak jednali i Na Terase hotelu U Prince, kde připravovali mušle sv. Jakuba s šafránovým rizotem. Honza si dal celé menu, Lenka jen ochucenou rýži se zeleninou.

Na první pohled je vidět, že spolu Lenka Vlasáková a Jan Dolanský perfektně fungují, a to i přesto, že si chvilku neodpočinou. „Děti jsou naše součást, takže není důvod říkat, že jsme z nich unavení a že bychom potřebovali čas sami pro sebe. My jsme si je pořídili proto, že jsme je chtěli, takže ani nevidím důvod je někam odstrkovat,“ řekl Jan Dolanský, který se v tu chvíli ukázal jako perfektní a milující otec, ale také partner, kterého by si doma přála mít každá žena.

S Lenkou hrají v tuto chvíli jen v divadle. Ale jak oba přiznali, je to pro ně velmi obohacující, uklidňující a zároveň očisťující a baví je hrát spolu. Mohou si totiž zahrát situace, které v běžném životě nezažijí a váží si toho, že si je mohou na nečisto zahrát se svým životním partnerem.

Na léto sice plánují společnou dovolenou, ale u jejich povolání se vše mění za pochodu z minuty na minutu. „Určitě chceme někam odjet. Někdo může říct, že Chorvatsko je oklepané, ale já ho mám rád pro to jejich krásné moře a mám rád i jejich kuchyni. Navíc s Lenkou neradi létáme. Chorvatsko je blízko, vezmeme auto, karavan a asi vyrazíme někam na vlastní pěst,“ zasnil se Jan Dolanský a přitom objímal svou životní partnerku Lenku Vlasákovou.

www.hoteluprince.com/terasa

Foto: Terasa hotelu U Prince

Fotogalerie
4604 4605

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih