Magazín Elita

TEREZA KOSTKOVÁ OSLAVILA SVÉ POSLEDNÍ TŘICÁTINY

TEREZA KOSTKOVÁ OSLAVILA SVÉ POSLEDNÍ TŘICÁTINY

Tereza Kostková a ani většina z nás není zvyklá kulaté a půlkulaté významně slavit. Třeba i vy, stejně jako Tereza Kostková, v případě posledních “cetin“ změníte názor.

Společně s manželem a synem vyrazila na rodinnou večeři do fine dining restaurace Cohiba Atmosphere, která se nachází v prvním patře restaurace La Bodeguita Del Medio v centru Prahy. Jako překvapení na ni čekalo bohaté degustační menu, dort i s ohňostrojem, překrásná kytice a luxusní šampaňské.

Tereza prý má v poslední době raději teplo domova, kde se servíruje domácí kuchyně, ale občas je fajn odložit povinnosti a strávit večer s ostatními členy rodiny u stolu, kde se Vás postarají. A právě poslední třicáté narozeniny se jevily jako výborná příležitost. „Narozeniny sice nejsem moc zvyklá slavit, ale někdy se prostě něco malého nečekaně semele, jako právě dnes. A když už slavím, tak nejraději obědem, nebo večeří v úzkém rodinném kruhu a v příjemném prostředí,“ přiznala Tereza Kostková.

Delikátní menu připravují šéfkuchaři restaurace Cohiba Atmosphere, Michal Simon a Felix Simonjan. Rodinka především ocenila ten fakt, že se zde připravují pokrmy z nejčerstvějších a převážně sezónních surovin, díky čemuž má jídlo prvotřídní kvalitu a chuť. To by sice mělo být samozřejmostí, ale bohužel jsme často svědky upřednostňováním kvantity nad kvalitou. V případě Terezy Kostkové je čerstvost o to významnější, miluje totiž mořské plody: „Nejraději mám ryby, saláty, mořské plody a zbožňuji sushi. V podstatě jediné, co zatím nejsem schopna pozřít, jsou ústřice,“prozradila svá oblíbená jídla Tereza. Na menu, které jí ale v restauraci Cohiba Atmosphere přichystali, prý také dlouho nezapomene. Šéfkuchař jako první servíroval nok z kozího sýru na jahodovém tartaru s mátou zdobený pistáciemi a balzamikovou redukcí, pokračoval s hovězím consomé se sýrovou tyčinkou, foie gras se skořicovým jablíčkem a toustem, filetem z lososa na salátku z hrášků a citrusů s limetkovou omáčkou, a jako sladkou tečku Tereza s manželem dostali čokoládový fondán s kávovou omáčkou. To jejich syn Toník zůstal u klasiky a dal si to, co mají děti nejradši.

Soukromou intimní atmosféru večeru dodávalo i samotné místo. „Restaurace Cohiba Atmoshpere nabízí pohodlné posezení celkem 22 návštěvníkům, a to v útulném prostředí v koloniálnímanglickém stylu s jedinečnou atmosférou. Ke všem svým zákazníkům přistupujeme stejně, a to bez ohledu na to, zda se jedná o celebritu či nikoliv. U nás jsou si všichni rovni,“ vyzdvihl klady restaurace její manažer Jan Mulač. Nelze opomenout ani vynikající úroveň obsluhy, díky které si Tereza i s manželem připadali opravdu jako mezi anglickými džentlmeny.

Kdyby nebyla Tereza Kostková zarputilá nekuřačka, mohla se po večeři přesunout do místnosti hned vedle, usadit se do kožených křesel a vedle úchvatného interiéru v koloniálnímstylu anglických džentlmenů si vychutnat i nejkvalitnější kubánskédoutníky z místního humidoru. „Doutník je voňavá a trochu rituální záležitost, je to takové anglické a sympatické – na rozdíl od cigaret. Už jsem ho dokonce i kouřila, ale to je už dávno,“zavzpomínala Tereza Kostková.

A co jiného by mohlo následovat po jídle, než dobré pití? Nebo dárek? Nebo oboje v jednom? „Dopředu vysněné dárky nemám. Jsem tudíž vždycky mile překvapena,“ řekla Tereza Kostková a nejinak tomu bylo i o těchto narozeninách. K restauraci totiž patří i obchod s vybranými lihovinami a vinnými specialitami, a jelikož Tereza miluje šampaňské, zařídil jí její manžel ochutnávku těch nejlepších a jedno z nich jí nakonec i koupil. „Opět mě to moc překvapilo a potěšilo. Nemyslím si, že je nutné v dospělosti dostávat velké dary, to patří spíš k dětskému věku. Já se vždycky těším hlavně na další příležitost obejmout se s lidmi, které mám ráda,“ svěřila se Tereza Kostková, která o svých narozeninách každoročně řeší spíš narozeniny svého syna Toníka, který je m á týden po ní.

www.cohibaatmosphere.cz

Fotogalerie
4573 4574

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih