Magazín Elita

NIC NOVÉHO - SHOW BUSINESS JE PLNÝ PODVODŮ…

NIC NOVÉHO - SHOW BUSINESS JE PLNÝ PODVODŮ…

Svět slavných hvězd není jen naplněný sluncem, slávou a penězi. Malé podvůdky či větší podvody celebritám často zamotají hlavu, i když to třeba nečekají.

A že by vystřídaly načechrané polštáře své vysněné vily za tvrdou vězeňskou palandu, je naprosto nepředstavitelné. Čím vším se světové hvězdičky provinily?

Dolce&Gabbana

Sen každé ženy je mít ve svém šatníku alespoň jeden kus z dílny tohoto návrhářského dua. Italští módní návrháři Domenik Dolce a Stefan Gabbana mají na svém kontě tisíce návrhů, které je proslavily po celém světě. V nedávné době jim však přibyla nejedna vráska na čele, a to ne z důvodu stárnutí. „Ušili“ si na sebe problém přímo na míru a teď se musí zpovídat u italského soudu. Tito krasavci jsou obviněni z daňového úniku ve výši jedné miliardy eur (v přepočtu asi 26 miliard korun). Svoji značku Dolce&Gabbana měli prodat firmě v Lucembursku, kterou však zároveň sami vlastnili. Soud v Miláně se nenechal zmást luxusními výtvory a nebál se poslat oba Italy na 20 měsíců za mříže. Délka předpokládaného odvolacího řízení však hraje do karet slavné dvojici, takže je velmi nepravděpodobné, že si trest za podvod na daních opravdu odsedí. Kdo by to byl do andělských tváří módních návrhářů řekl, že mají s jejich jménem a příjmy zapotřebí neplatit daně.

Vanessa Mae

Krásná tvářička nadané houslistky vykouzlila Vanesse účast na zimní olympiádě v Soči. Virtuoska vyměnila housle za lyže a své lyžařské schopnosti následně předvedla v obřím slalomu, kde však moc úspěchu neměla. I když skončila poslední a Thajsko, které reprezentovala, ztratilo naději na medaili, vysloužila si bouřlivý potlesk fanoušků zimních sportů. Následně se na veřejnost dostala informace o podvůdku, díky kterému se Vanessa mohla olympiády zúčastnit. Na hry jí pomohli slovinští funkcionáři, zfalšovali totiž výsledky závodů. Aby si splnila velký sen a mohla v Soči startovat s profesionálními lyžařkami, potřebovala na závodech po Evropě nasbírat dostatek FIS bodů. A právě ve Slovinsku nasbírala zbylý počet bodů, který ji dělil od účasti na OH. Po odhalení podvodu dostala Mae od lyžařské federace čtyřletý zákaz závodění, trestu se nevyhnuli ani slovinští pořadatelé, ti dostali zákaz působení na jeden až dva roky. Otázkou je, jak moc to půvabné Vanesse vadí. Každopádně žíly jí to netrhá, lyže uloží do futrálu a vrátí se ke svým houslím, se kterými to tak skvěle umí. A nadále bude uchvacovat tisíce lidí svou hrou. Zajímají-li vás podobné příběhy drobných podvodů, sledujte seriál Klikaři z Aucklandu, který vysílá televizní stanice CBS Drama.

Johny Depp

Kdo by neznal šarmantního herce, miláčka žen, který proslul svou rolí piráta Jacka Sparrowa. A právě natáčení pátého dílu Pirátů z Karibiku v Austrálii se stalo Johnymu osudným. Do Austrálie přicestoval nejen se svou okouzlující manželkou Amber Heard, ale i se dvěma psími mazlíčky. Boo a Pistol, dva roztomilí jorkšíři, se stali trnem v oku australským úřadům, protože do Austrálie se nesmějí přivážet neohlášená zvířata. Johny měl asi plnou hlavu Pirátů, takže své miláčky zapomněl nahlásit celníkům a v tašce je tajně pronesl. „Piráti z Karibiku: Mrtví muži nemluví“ jsou nyní v ohrožení, Deppovi za pašování zvířat hrozí až 10 let vězení a pokuta 8 milionů korun. A o tom, že Australané kapitánu Sparrowovi ještě pěkně zatopí, není pochyb. Johny Depp se totiž stal exemplárním případem, který může Austrálii značně pomoct v kampani proti převozu zvířat. Fanoušci tohoto krasavce, který je jednou nohou v kriminále, mohou jen doufat, že úředníci přimhouří obě oči a Depp vyvázne „pouze“ s pokutou.

Lindsay Lohan

Půvabná herečka, popová zpěvačka a bývalá modelka plave v show businessu jako ryba ve vodě. Smutné však je, že se pohybuje už delší dobu na hraně zákona. Řízení v opilosti, krádež v klenotnictví, ujetí od dopravní nehody a požívání drog, to vše vyneslo Lindsay stovky hodin obecně prospěšných prací a odvykací kůru v léčebně. Mladičká herečka se podívala i do vězeňské cely, kde strávila 30 dní, když byla v roce 2011 odsouzena za porušení podmínky. V současnosti je krásná Lindsay Lohan k vidění v dětském centru se zahradnickým náčiním a snaží se odpracovat všechny hodiny prospěšných prací, které jí stanovil soud. Pokud to totiž nestihne do konce tohoto května, hrozí, že se opět ocitne v situaci, kdy by mohla být poslána za mříže. Nutno podotknout, že i při zahradničení Lindsay dbá na svůj zevnějšek a snad jí to i v těch šatech půjde pěkně od ruky, aby vše stihla. Američanka se také nechala slyšet, že se životem plný skandálů končí, nicméně je jen otázkou času, kdy se nějaký průšvih najde a Lindsay bude mít zase pletky se zákonem.

Lamar Odom

Bývalý americký profesionální basketbalista proslul v NBA hlavně jako skvělý střelec, když ještě hrál v klubu the Los Angeles Lakers. Co však tohoto urostlého útočníka vneslo do povědomí všech Američanů žijících americký sen, bylo založení charitativní nadace Cathy's Kids jako podporu pro lidi s rakovinou. Lamarova matka na rakovinu zemřela, když mu bylo 12 let, proto si basketbalista vybral právě tuto nemoc, aby penězi alespoň trochu kompenzoval svou ztrátu. Na první pohled ušlechtilý čin se ale ukázal jako nečestný podvod mazaného Lamara. Zjistilo se, že peníze nebyly používány na charitativní potřeby postižených lidí s rakovinou, žádná částka ani nebyla věnována na výzkum rakoviny, jak hlásal program Cathy's Kids. Velká část vybraných peněz posloužila Lamarovi jako vstupní kapitál k založení dvou elitních basketbalových klubů pro mladé hráče a o zbytku peněz nejsou žádné doklady, kam byly investovány. Jasné je, že zmizely tak rychle, jak se objevily. Rychlost byla vždy Lamarova přednost, ve všech směrech.

Foto/zdroj: Profimedia, Shutterstock

Fotogalerie
4547 4548 4549 4550

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih