Magazín Elita

DOBBLE – MALÁ KRABIČKA, VELKÁ LEGRACE

DOBBLE – MALÁ KRABIČKA, VELKÁ LEGRACE

Už jste hráli hru Dobble? Ještě ne? Tak ji určitě co nejdříve zkuste! Tolik zábavy s kartami s obrázky jste jistě dosud nezažili.

Pro 2 až 8 hráčů je určena série miniher DOBBLE v plechové krabičce od společnosti ADC Blackfire Enterteinment, která se vám určitě vejde i do zavazadla na dovolenou. A že se vyplatí vzít ji s sebou, je jisté.

55 kulatých karet nese více než 50 různých symbolů. Na každé kartě je vždy 8 různých symbolů a každé dvě karty mají společný pouze jeden. A ten musíte najít! Jako první! Že to zní docela jednoduše? Tak to zkuste! Hrají totiž všichni najednou. A navíc symboly na jednotlivých kartách jsou různě veliké, takže ač se to zdá jednoduché, občas chvilku trvá, než oči najdou ten správný. Hra je rychlá a neskutečně zábavná. Kdo ji jednou vyzkouší, chce si zahrát opět.

Jdeme hrát

Začínáme tak, že dvě náhodně vybrané karty položíme do středu stolu obrázky vzhůru. Vaším úkolem je, co možná nejrychleji, najít na nich stejný symbol. První, komu se to povede, řekne symbol nahlas a otáčí na stůl dvě nové karty. Vyhrává ten, kdo nejrychleji najde nejvíc dvojic. Rozhoduje tedy postřeh a rychlost. Je už jen na vás, kolik minisérií odehrajete. Pokud dojde k nerozhodnému stavu, hráči si zahrají duel.

Pekelná věž

Před každého hráče položíte jednu kartu lícem dolů. Uprostřed stolu je balíček zbylých karet otočených lícem nahoru. Odpočítejte začátek hry: tři, dva, jedna, start. Všichni najednou otočí své karty. Hráč, který nejrychleji najde na své kartě symbol shodný se symbolem karty z balíčku, symbol pojmenuje, kartu si vezme a umístí ji navrch svého balíčku. V hlavním balíčku se tak odkryla nová karta. Vítězem se stává ten, kdo má nejvíce karet.

Studna

Rozdejte všechny karty, jen poslední se položí doprostřed stolu. Po odpočítání startu hráči otočí svůj balíček karet obrázkem nahoru a hledají stejný symbol, jaký je na kartě uprostřed stolu. Komu se to povede jako prvnímu, umístí svoji kartu nahoru na tu předchozí. Tak všichni hledají nové symboly až do vyčerpání karet. Vítězí ten, který se dokáže nejrychleji zbavit všech karet.

Ať již budete hrát další z miniher DOBBLE jako jsou Horký brambor, Chyť je všechny nebo Otrávený dáreček, vždy bude vítězství záležet na vašem postřehu a hbitosti. Hra je určena pro děti ve věku od 6 let, ale mladší děti nenechte plakat. Pro ně je určena hra DOBBLE KIDS. Tu mohou hrát již od 4 let. Samozřejmě má jednodušší obrázky se zvířaty, ale legrace si s ní užijí neméně. Můžete to s nimi vyzkoušet. Děti budou nadšené, když se jim povede dospěláky porazit. Navíc zjistíte, jak rychle se dokáží orientovat a najít ty správné symboly. Nudit se rozhodně nebudete. Je také dobré vědět, že se s těmito minisériemi dají pořádat velké turnaje pro hejno dětí třeba na letním táboře.

 

Zdroj: ADC Blackfire Entertainment

Fotogalerie
4513

Další články z rubriky

Horoskop pro rok 2024

Horoskop pro rok 2024

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty?  Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty? Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?