Magazín Elita

SNOW VOLLEYBALL POPRVÉ V ČESKU

SNOW VOLLEYBALL POPRVÉ V ČESKU

Česko je teprve pátou zemí, kde proběhne jeden z dílů mezinárodní snowvolleyballové tour, v níž asi 50 profesionálních volejbalistů a volejbalistek z několika zemí bojuje o tituly King a Queen of the Snow. Tato netradiční akce se koná již 7. a 8. 3. ve skiareálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně.

Na turnaji si zahrají taková volejbalová jména jako Michal Palinek, Martin Lébl či Zuzana Vojtíšková. Do kvalifikace se ale může přihlásit úplně každý, kdo disponuje dostatečným sebevědomím, a změřit tak síly s profesionály. Pro účast v kvalifikaci musí zájemci vytvořit dvoučlenný tým. Nejlepších osm týmů ze sobotního kvalifikačního kola postoupí do nedělních závěrečných bojů. Klání zcela jistě přinese jedinečnou atmosféru a volejbal na té nejvyšší úrovni.

Celá snowvolleyballová tour se hraje vždy od začátku března do poloviny dubna uprostřed krásných hor, čímž jsou zaručeny skvělé podmínky. Průměrná kapacita míst pro diváky je kolem 3000, takže úžasná atmosféra je také samozřejmostí. Proto nepřekvapuje, že Snow Volleyball Tour každým rokem přiláká špičkové mezinárodní hráče.

Volejbal na sněhu našel nového aktivního organizátora i v Česku a lze proto předpokládat rychlý rozvoj tohoto netradičního sportu, který například i Rakouský volejbalový svaz zařadil mezi své oficiální turnaje.

Hlavním sponzorem akce je Amway. Sérií akcí Snow Volleyball Tour 2015 se tak aktivně podílí na propagaci zdravého způsobu života, založeného na dostatečném množství pohybu a vyvážené výživě.

Plán Tour:

28/02 & 01/03/15 – Engelberg, Švýcarsko – stanice lanovky Brunnibahn

07/03 & 08/03/15 – Špindlerův Mlýn, Česká republika – Svatý Petr

14/03 & 15/03/15 – Oberhof/Thüringen, Německo – biatlonový stadion Oberhof

21/03 & 22/03/15 – Wagrain, Rakousko – stanice lanovky Flying Mozart

28/03 & 29/03/15 – Kronplatz, Itálie – vrchol Kronplatzu

04/04 & 05/04/15 – St. Anton am Arlberg, Rakousko – stanice lanovky Rendlbahn

 

Hrací systém:

V sobotu probíhá vždy kvalifikační turnaj mužů a žen, v němž se všechny týmy profesionálů a amatérů pokusí kvalifikovat pro účast v hlavní soutěži. Nejlepších osm mužských týmů postoupí do nedělních hlavních soubojů o prestižní titul "King of the Snow 2015". V neděli se čtyři nejlepší ženské týmy zúčastní bojů o titul "Queen of the Snow 2015".

O historii Snow Volleyballu:

Dobrodružství kolem této sportovní disciplíny, volejbalu na sněhu, začalo v roce 2008 v horách u rakouského Wagrainu. Poprvé v dějinách tohoto střediska zimních sportů zarazilo několik nadšenců v nadmořské výšce zhruba 1850 m do sněhu sloupky pro volejbalovou síť a potom vyznačili linie hrací plochy. Už první zápasy soutěže u vrcholové stanice lanovky Flying Mozart, mezi lyžařskými chatami Kogelalm a Gipfelstadl, přilákaly stovky překvapených a současně nadšených diváků a staly se perfektním zárodkem pro následující roky.

Po řadě úspěšných akcí ve Wagrainu byl v roce 2011 položen základní kámen historie tohoto sportu. Rakouský volejbalový svaz (ÖVV) uznal volejbal na sněhu jako oficiální sportovní disciplínu a vypsal v ní soutěž o mistrovství země. Ta se stala základem profesionality a utkání na nejvyšší úrovni. Poté byla v roce 2012 poprvé uvedena v život Snow Volleyball Tour powered by Amway. V St. Antonu am Arlberg a na Spitzingsee v Bavorsku. V uplynulých třech letech se turnajové zastávky konaly v Německu, Švýcarsku, Itálii a Rakousku. V roce 2013, 2014 následovala mezinárodní expanze série akcí do Švýcarska (Engelberg) a Itálie (Kronplatz) a letos i do Špindlerova Mlýna.

Cílem těchto aktivit je získat globální uznání a přiblížit tuto sportovní disciplínu na sněhu co největšímu počtu lidí. Proto se už dnes intenzivně pracuje na uspořádání oficiálního mistrovství Evropy v následujícím roce 2016.

O společnosti Amway:

Amway  je největší společností přímého prodeje na světě založená v roce 1959 a podle žebříčku časopisu Forbes 26. největší americká soukromá firma s porfoliem 450 výrobků v oblastech krásy, výživy a péče o domácnost.

Další informace o sérii akcí, seznamy přihlášených hráčů, videa a fotografie ke stažení najdete na webu www.snowvolleyball.com

Fotogalerie
4355

Další články z rubriky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Středoevropský fest1val nabídne návštěvníkům týden filmových premiér, módních přehlídek, architektury a designu

Středoevropský fest1val nabídne návštěvníkům týden filmových premiér, módních přehlídek, architektury a designu

 

S jarní únavou každoročně bojuje 7 z 10 Čechů

S jarní únavou každoročně bojuje 7 z 10 Čechů

Vodíková budoucnost plynárenství: Středoškoláci budou soutěžit o mezinárodní titul Plynař roku 2024

Vodíková budoucnost plynárenství: Středoškoláci budou soutěžit o mezinárodní titul Plynař roku 2024

Před rokem vyhořela rozhledna KČT na Vlčí hoře. Sbírka Donio a dobrovolnický projekt Stezky z lásky pomohou místo obnovit

Před rokem vyhořela rozhledna KČT na Vlčí hoře. Sbírka Donio a dobrovolnický projekt Stezky z lásky pomohou místo obnovit

Na vlně audioknih