Magazín Elita

PŘÍŠTÍ TÝDEN PADNE PRVNÍ KLAPKA NOVÉHO FILMU GANGSTER KA

PŘÍŠTÍ TÝDEN PADNE PRVNÍ KLAPKA NOVÉHO FILMU GANGSTER KA

Film vypráví příběh mafiána, který zbohatl na miliardových daňových podvodech v obchodu s ropnými produkty a který později usiloval o ovládnutí státního podniku Čepro, v němž jsou uskladněny strategické zásoby ropy. Ústřední postavou filmu je gangster Radim Kraviec přezdívaný Káčko (Hynek Čermák).

Byl schopen násilí, ale až teprve únos a zabití jeho otce, které měla na svědomí konkurenční mafie, ho změnila ve vraždící monstrum. V době otcova únosu byl ve vazbě, a když se vrátil, slíbil pomstu každému, kdo se na vraždě otce podílel nebo kdo byl spojen s vyšetřováním jeho zločineckých aktivit.  A tak mizí ze světa několik důležitých svědků policie, jsou zavražděni členové podsvětí a o život přijde i jeden z policistů. Káčko do toho všeho chystá poslední útok na stát: ovládnutí strategického ropného podniku. Tomu na poslední chvíli zabrání policie a Káčka zatýká v jeho luxusní vile. Jenže Káčkovi se podaří z vily, kde je v tu chvíli dvanáct policistů, utéct.  Mizí na Seychely a později do Jihoafrické republiky. Káčko poté vydírá politiky a hrozí, že zveřejní, jak financoval vládní stranu a jednotlivé politiky.

 

 Z Hynka Čermáka se stává Káčko...

Příběh je rozdělen do dvou samostatných filmů.  První díl GANGSTER KA – Manuál Gangstera se soustředí na události okolo postavy Káčka na území ČR. Druhý díl GANGSTER KA 2 – Válka polosvěta vychází z Káčkovy exilové anabáze. Distributor filmu společnost BIOSCOP plánuje premiéru prvního dílu v září 2015, téhož roku v listopadu vstoupí do kin i druhý díl.

 

Herecké obsazení:

Hynek Čermák (Káčko), Miroslav Ezler (Milota), Jan Vlasák (Polanecký), Jaromír Hanzlík (Kraviec), Alexej Pyško (Sivák), Zdeněk Žák- Hakl, Predrag Bjelac (Dardan), Jan Révai (Budy), Vlastina Svátková (Sandra)

Režie: Jan Pachl

Námět a scénář: Jaroslav Kmenta, autor knihy Padrino Krejčíř.

Jeho články odhalující korupci či spojení mafie a politiky, dovedly k rezignaci řadu politiků včetně premiéra Stanislava Grosse, vicepremiéra Egona Lánského či ministra dopravy Víta Bárty. Kvůli knize Kmotr Mrázek II – Krakatice přijali politici náhubkový zákon, který médiím (nesmyslně) zakazoval zveřejňovat odposlechy. Kmenta je jedním z průkopníků takzvané investigativní žurnalistiky v České republice. V roce 2010 získal prestižní cenu Karla Havlíčka Borovského za dlouhodobou a důslednou investigativní žurnalistiku. Knihy o českém podsvětí Trilogie Kmotr Mrázek a Svědek na zabití se staly bestsellery. Na motivy knihy Kmotr Mrázek byl loni natočen film Příběh kmotra.

Zdroj a více informací: www.bioscop.cz

Fotogalerie
2594

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih