Magazín Elita

VIVIL - TRADICE ZAVAZUJE

VIVIL - TRADICE ZAVAZUJE

Všechno to začalo někdy v roce 1903 v německém Štrasburku. Tamní občan Augustus Müller dostal od své babičky rodinný recept na mátové bonbóny. A protože byly v celé rodině nesmírně oblíbené, jednou ho napadlo, že by se mohl pustit do jejich výroby ve velkém, i pro přátele a známé. Jeho nápad měl úspěch, což byl pro podnikavého muže první krok k založení firmy a později i celé továrny na cukroví.

Když po letech továrnu převzali jeho potomci, věděli, že mají velmi dobrý produkt, ale nebyli spokojeni s nicneříkajícím názvem mátové cukrovinky. V touze rozšířit obchod i do jiných částí světa a vybudovat silnou značku, kterou si budou lidé pamatovat, vymysleli tedy název VIVIL. Je to jednoduché: z latinského vivere = žít a anglického oil =olej vznikl snadno zapamatovatelný VIVIL, v dnešní době již synonymum pro zdravotní mátové bonbóny. Pro německý trh dnes VIVIL představuje jednu z nejstabilnějších značek, s níž se ztotožňuje téměř 90% obyvatel.

Jen správné suroviny

Pro velký úspěch nezůstal výrobce u jediné, i když tradiční, mátové chuti. Postupně vybíral z nejrůznějších bylinek ty, které pomáhají při nachlazení a dají se přimíchat do cukrovinek. Dnes do továrny dovážejí přírodní extrakty a drahocenné oleje až z USA tak, aby bylo možno splnit nejen chuťové, ale hlavně zdravotní účinky. Tak se podařilo vyvinout speciální druhy na bolest v krku, na chrapot či proti kašli s příchutí šalvěje nebo černého rybízu, eukalyptové, multivitamínové, ze 14 bylin a mnoho dalších.

Jednou z jejich velkých výhod je, že léčivé bonbóny z bylinné řady nejsou slazené cukrem, takže mlsat a zároveň se léčit mohou i lidé, kteří drží dietu nebo dbají na štíhlou linii. Dalším obrovským plusem je užití pouze přírodních barviv, takže je bez obav mohou vychutnávat i ti, kteří se bojí nechvalně proslulých éček v potravinách..

 

Šálek kávy na procházce lesem?

Nejnověji jsou na trhu kávové, opět v několika příchutích, s kofeinovým extraktem. Jejich účinek se vyrovná šálku dobré kávy, přičemž výhodou je jejich mobilita. Můžete je mít v kapse třeba při horské túře ( koho by napadlo brát s sebou kávovar?) a dopřát si třeba porci latté i v přírodě.

K nám se dováží cca 20 variant těchto cukrovinek a prodávají se výhradně v lékárnách. Jako každá dobrá značka mají i tyto cukrovinky dost napodobitelů, takže se s nimi můžete setkat v různých obchodních řetězcích. Zde sice zaplatíte výhodnější cenu, ale obsah již nebude léčivý.


Další články z rubriky

Bilingvních rodin v Česku přibývá. S výchovou dětí pomáhají 3 základní modely

Bilingvních rodin v Česku přibývá. S výchovou dětí pomáhají 3 základní modely

Evropský týden vakcinace

Evropský týden vakcinace

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Na vlně audioknih