Magazín Elita

BATIST NEJ SESTŘIČKOU SE STALA SIMONA HÁJKOVÁ Z JIHLAVY!

BATIST NEJ SESTŘIČKOU SE STALA SIMONA HÁJKOVÁ Z JIHLAVY!

Již v sobotu 4. října se uskutečnil v Náchodě šestý ročník finále BATIST Nej sestřička 2014. Vzdát holt profesi zdravotní sestry přijeli do Městského divadla Dr. J. Čížka zástupci managmentů zdravotnických zařízení a celá řada slavných a známých osobností. 

Do letošního ročníku bylo celkem přihlášeno 493 zdravotních sestřiček z celé České republiky. „Přihlásit zdravotní sestru mohl kdokoliv - lékař, ona sama, pacient či její blízká osoba. Ve zcela zaplněném divadelním sále se utkalo dvanáct finalistů z celé České republiky. Původně se mělo zúčastnit dvanáct sestřiček a jeden zdravotní bratr. Bohužel jedna zdravotní sestřička skončila se zápalem plic v nemocnici, tak nemohla do Náchoda dorazit,“ vysvětloval neúčast třinácté účastnice David Novotný, organizátor soutěže.

Sestrám potlesk a přehlídkové molo sluší

Akce byla opět velkolepá. Organizátoři, pořadatelé, sponzoři a partneři této akce nelitovali námahy, invence ani prostředků, aby hlavní smysl akce- poděkování zdravotním sestřičkám, bylo odpovídající významu jejich práce. Nebyla to premiéra, akce se letos konala již po šesté a organizátorem soutěže nebyl nikdo jiný než David Novotný, který celou akci vymyslel a je autorem celého projektu. Pořádal ji tradičně významný výrobce a distributor zdravotnických pomůcek z Červeného Kostelce BATIST Medical, a. s.

Celý večer moderovala Štěpánka Duchková. Všem prozradila, že její kluci kousají paní zubařku a ta je nechce ošetřovat. „Mám s tím problém, oni sai myslí, že se to paní zubařce líbí, jsem z nich nešťastná. Jsou oba stejní a nevím, po kom mají takovou fobii ze zubřů. Také se bojím, ale určitě to nemají po mně,“ dodávala Štěpánka Duchková.

Mezi účinkujícími se objevila Naďa Urbánková, která prozradila, že měla za svůj život devět partnerů do postele. Nyní vypadá skvěle, šuškalo se v zákulisí. „Jsem zdravá, a za pár dnů odlétám za svou dcerou Janičkou do Ameriky na tři týdny,“ prozradila Urbánková.

Tomáš Savka dovezl Hanku Křížkovou: „Bydlíme přes ulici, takže si někdy máváme,“ dodává Hanka Křížková. Dorazil i Bohuš Matuš, ale nachlazený. Vítězka Česko zpívá a herečka z Babovřesek Nella Řehořová se radila o svých písničkách s Renatou Drössler.  Ivana Jirešová dorazila na akci celá nešťastná, protože se bála o svou kočičku. „Vůbec se mi nevrátila tři dny domů,“ stěžovala si Ivana. Po jejím vystoupení však dorazila dobrá zpráva, kočička se vrátila - našla se u sousedů. „Jen doufám, že nebyla někde randit a nebude mít koťata.“

Při módní přehlídce zdravotnických oděvů od firmy Zdravtex Olomouc sestřičky doprovázela skupina New Element a sestřičky si užívaly společnost mladých kluků z této kapely. Asi největší ovace u sestřiček sklidil Lukáš Bartuněk, který tančil na začátku večera se všemi finalistkami Čadču.

Se zpožděním na vystoupení dorazila Kamila Nývltová. „Píchla mi guma po cestě a málem jsme se vybourali, bylo to hrozné,“ třásla se zpěvačka s krásným hlasem. Asi jsem najela na nějaký kámen a na silnici jsme museli vyměnit pneumatiku, což jsem nikdy nedělala a k tomu si zapomněla na předchozím vystoupení svůj mobilní telefon, dnešní den je pro mě hrůza, ale aspoň udělám radost sestřičkám,“ uklidnila se Kamila Nývltová.  

Osobnosti poroty

V porotě, která vybírala nejlepší sestřičku, zasedlo sedmdesát pět porotců. Mezi odborníky z lékařského prostředí nechyběl MUDr. Radim Uzel a MUDr. Jan Cimický. Mezi nimi nemohla chybět i řada známých osobností jako je Jan Přeučil, Eva Hrušková, Vlastimil Harapes či Vendula Křížková a další osobnosti, kteří zvolili BATIST Nej sestřičku. Křížková prozradila, že nechala děti doma a udělala si výlet do Náchoda. „Stihla jsem se projít na zámku a dala si palačinku s kupou šlehačky a jahod. Dnes jsem hřešila,“ dodává Vendulka Křížová.

Volba Nej sestřičky

Úkolem poroty bylo zvolit z jedenácti finalistek a jednoho finalisty Nej sestřičku. Byl to úkol nesnadný, neboť již samotné finalistky byly pečlivě vybírány v předběžném kole z celkového počtu 493 přihlášených zdravotních sestřiček z různých nemocnic v celé republice. Lépe než slovy to asi vystihl porotce herec Jan Přeučil, který tradičně před sestrami smekl svůj klobouk a zvolal- „ Ne léky, ne lékaři, ale sestřičky! Váš úsměv, pohlazení a pochopení jsou ten pravý balzám pro nemocného člověka. Čest vám všem!“

Sestřičky se představily v disciplínách, jako je schopnost improvizovat v rozhovoru a odpovědět na záludné otázky porotců, vypadat pěkně v profesním oděvu či vyřešit úkol z ošetřovatelství. Při posledním úkolu ošetřovaly druhého Muže roku ČR 2014 Jana Pippingera.

Porotu okouzlila a BATIST Nej sestřičkou 2014 se stala Simona Hájková z Nemocnice Jihlava.

Je jí 45 let a je vrchní sestrou dětského oddělení - neonatologie. „Nečekala jsem to,“ rozplakala se vítězka na pódiu. „Přála bych hlavně všem mým malým pacientům hodně kilogramů. Poděkování patří všem mým kolegyním za jejich trpělivost,“ dodává Hájková, která vyhrála zájezd v hodnotě 30 000Kč. Dostala šperky Chartage, poukázky do kliniky Tana či Aurum Clinic Dr. Ivany Němečkové, noc v prezidentském apartmá v Hotelu Majestic Plaza Praha, solnou domácí jeskyni, šaty od společnosti Loram Praha, proměnu v salonu Bello by Pity a řadu dalších hodnotných cen.

 

Celá akce byla charitativní. Generální ředitel BATIST Medical a.s., Ing. Tomáš Mertlík, MBA, předal výtěžek ve výši 30 000 Kč pro Hospic Anežky České v Červeném Kostelci a dále 20  976 Kč pro Občanské sdružení Světlo pro svět a Hospic Anežky České v Červeném Kostelci.

Zdroj: David Novotný

Fotogalerie
2681 2682 2683

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během