Magazín Elita

NEUSTÁLE ZKRÁŠLUJE LIDI A NEHODLÁ S TÍM PŘESTAT!

NEUSTÁLE ZKRÁŠLUJE LIDI A NEHODLÁ S TÍM PŘESTAT!

Je to 70 let, co se narodil jeden z nejvýznamnější a nejžádanějších plastických chirurgů České republiky Doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc. Díky tomuto profesionálovi, který je současně i velmi charismatickým a především zodpovědným člověkem, chodí po světě nespočet zdravých, šťastných a sebevědomých žen i mužů.

K jeho významnému jubileu mu přišlo do restaurace Altány Kampa popřát přes 150 mediálně známých i méně známých přátel, klientů, významných lékařů a obchodních partnerů.

Existují lidé, kteří už ve čtyřiceti letech neslaví narozeniny, protože podle nich už není co slavit. Záleží ovšem na přístupu k životu. Když je někdo životní optimista jako Jan Měšťák, vždy si najde důvod, proč slavit. Uznávaný plastický chirurg, který působí především na klinice plastické chirurgie ESThÉ a FN Na Bulovce, se těší perfektní kondici - denně běhá, hraje volejbal, skoro nepije a minimálně spí, jeho práce je mezi odbornou veřejností uznávaná, nechal za sebou spoustu spokojených klientů a vychoval tři děti, které mu dělají obrovskou radost.

Mezi jeho klienty patří i mnoho českých VIP. Málem se mezi ně zařadila i Iva Kubelková, která si však zákrok nakonec rozmyslela: „Docent Měšťák hrál několikrát výraznou roli v mém životě. Poprvé, když pomohl svými moudrými připomínkami přesvědčit zbytek poroty na Miss ČR 1996, že i holka s větším hrudníkem může uspět v Miss a podruhé, když jsem k němu přišla na konzultaci asi tak před 16 lety a chtěla jsem si nechat zmenšit prsa. Poslal mě tenkrát domů, abych se prý pořádně vyspala a druhý den se koukla do zrcadla.“ Pro Ivu Kubelkovou je tedy Jan Měšťák symbolem moudrosti a empatie. Jeho názor a doporučení, které Ivě dal, si při pohledu na její překrásný hrudník pochvaluje nejeden muž a závistivě na něj pohlíží nejedna žena.

Na oslavu narozenin tohoto významného plastického chirurga přijala pozvání řada našich VIP – Jiří Adamec s Janou Adamcovou, Jan Cimický, Milada Karasová, Roman Ondráček, Jan Rosák, Jaroslav Svěcený, Nikol Štíbrová, Helena Vondráčková, Miroslav Zapletal, nebo sličná Iva Kubelková, ale i další profesionální krásky jako Jana Doleželová, Petra Faltýnová, Agáta Hanychová, Taťána Kuchařová, a Aneta Vignerová. Docent Měšťák obdržel spoustu gratulací i od dalších VIP osobností, ale jelikož nechtějí být viděny v souvislosti s plastickou chirurgií, jejich jména zůstala v anonymitě. Jeho šikovných rukou využily, ale na veřejnosti se tím pochlubit nechtějí. Bůh ví, proč je u nás přiznání plastických zákroků pořád ještě tabu.

V bujarých oslavách, kde teče alkohol proudem, si sice Jan Měšťák moc nelibuje, ale možnost sejít se s přáteli nikdy neodmítne. Pozvání přijala i Milada Karasová, která s ním pravidelně sedávala v porotě při výběru MISS ČR. Být v porotě s Janem Měšťákem bylo zábavné. Zajímavé bylo i sledovat tok jeho myšlenek, jak například odhaloval na dívkách pro nás zcela neviditelné nedostatky, které by šly upravit,vyprávěla Milada Karasová a dokázala tak, že Jan Měšťák má oko plastického chirurga stále pootevřené i mimo operační sál.

Velmi blízký vztah k panu docentovi má i Helena Vondráčková: „Honzu znám hodně let a od prvního momentu to byl pro mě člověk, ke kterému jsem cítila absolutní důvěru. Je to muž, který zná na sto procent své řemeslo a ze kterého vyzařuje noblesa, gentleman každým coulem, citlivý a laskavý člověk, ve kterém jsem našla jednoho ze svých nejbližších přátel.“ sdělila Helena Vondráčková. Na důkaz přátelství zazpívala Happy Birthday.

O jeho profesních kvalitách je přesvědčena například také MISS ČR Aneta Vignerová, která si oslavu jeho sedmých kulatých narozenin nemohla nechat ujít: „Jan Měšťák je velmi kultivovaný a sečtělý muž se smyslem pro humor. Navíc ho považuji, ostatně asi jako všichni, za nejlepšího plastického chirurga a opravdovou kapacitu plastické chirurgie u nás.“

Další gratulant Martin Dejdar vzkázal na dálku několik slov o vztahu k doc. Měšťákovi: „Honzu znám hodně dlouho. Je pro mě ztělesněním noblesy a umění. Je to jediný doktor, který pokaždé, když jsem ho požádal o pomoc, resp. mou úpravu, mě odmítnul s odůvodněním, že to nepotřebuji a to mě vždy potěšilo. Pravdou však je, že už to je hodně let. Dnes by to už asi nezopakoval. Tak já přijdu, Honzo a hodně štěstí.“

Jenda z nejhezčích missek Petra Faltýnová měla pro oslavence připravených pár vět.  Na světě je mnoho hvězd, některé září, některé nejsou vidět a jiné pohasínají časem. Pak jsou ale také hvězdy, které jak se narodily, tak oslňují a jsou jedinečné. A co víc, nikdy neuhasnou! Jsou oproti nám obyčejným smrtelníkům sakra dokonalé a jen těžko najděte chyby, jedním z nich je i doc. Honza Měsťák. A ještě navíc pomáhá lidem být krásnější, odstraňuje komplexy a navrací zpět sebevědomí. Chci mu popřát zdraví, lásku a pak už jen to, co si bude přát on sám, protože legendou byl, je a zůstane! Vše nej Honzo ze srdce Petra Faltýnova.

Co sdělil houslový virtuóz Jaroslav Svěcený: „Doc. Jana Měšťáka považuji za jednoho ze svých nejbližších přátel. Je to člověk, který toho v životě mnoho dokázal a ještě dokáže! Nesmírně pilná, pracovitá a vzdělaná osobnost  se srdcem na pravém místě! Milý Honzo, smekám před Tebou, vážím si našeho přátelství a přeji Ti k Tvému jubileu hodně harmonie i stálý  dostatek agregátů na výrobu pozitivní energie. Nesmírně se těším na naše další setkávání! Ve velké úctě Tvůj Jarda Svěcený.“

Velké přátelství je patrné ze slov jednoho z nejbližších přátel režiséra Jiřího Adamce: "Mám docela dost blízkých lidí kolem sebe, od nichž dostávám pozvánky k nejrůznějším oslavám, i k  narozeninám. Na některé oslavy jdu z povinnosti, ale na jiné nesmírně rád. Těch je sice menší část z mnoha, ale narozeniny Honzy Měšťáka, výjimečného lékaře a ještě lepšího člověka, bych si ujít nenechal. Tam bych snad přišel, i kdyby mě nepozval. Nechodili jsme spolu do školy ani za holkama, ale dokázali jsme k sobě najít za dvacet let přátelství tak láskyplnou cestu, že to vydá za "kamarádství z vojny", přesto, že já jsem zcela jistě nevoják s modrou knížkou.“

MUDr. Jan Měšťák je jedním z mála, kterému se nedostala sláva pod kůži, a zůstal neskutečně skromným a nenáročným člověkem. Všem hostům, které na svou narozeninovou sešlost pozval, v pozvánce vzkázal: „Více, než dárky mne potěší Vaše přítomnost. Chcete-li mi něco darovat, věnujte, prosím, jakoukoliv, a to i minimální částku, organizaci Dejme dětem šanci o.p.s., které jsem patronem.“ To jsou slova doc. MUDr. Jana Měšťáka, CSc., který ze všeho nejvíc miluje zdařilou operaci nosu, kterých za svůj život úspěšně provedl již přes dva tisíce.

Foto: archiv kliniky ESThÉ


Fotogalerie
2715 2716 2717 2718 2719

Další články z rubriky

Jakub Vencl: „To, že se můžu kolu věnovat naplno, je můj splněný sen.“

Jakub Vencl: „To, že se můžu kolu věnovat naplno, je můj splněný sen.“

Pavel Soukup získává Cenu za mimořádný přínos v oblasti audioknih a mluveného slova za rok 2023

Pavel Soukup získává Cenu za mimořádný přínos v oblasti audioknih a mluveného slova za rok 2023

Lenka Kočišová: Mám ráda složité osobnosti, vrstvené charaktery, které můžu v rámci zkoušení zkoumat

Lenka Kočišová: Mám ráda složité osobnosti, vrstvené charaktery, které můžu v rámci zkoušení zkoumat

Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Thomas Verny opět zavítá do Česka a prozradí více o životě nenarozeného dítěte

Thomas Verny opět zavítá do Česka a prozradí více o životě nenarozeného dítěte

Na vlně audioknih