Magazín Elita

ZPĚVÁK ARAKAINU BRÁZDÍ NA MOTORCE ČESKOSLOVENSKO SE SVOU MANŽELKOU

ZPĚVÁK ARAKAINU BRÁZDÍ NA MOTORCE ČESKOSLOVENSKO SE SVOU MANŽELKOU

Hlas legendární kapely Arakain, Honza Toužimský se v době koncertního volna vydal na cesty. Vvyrazil ze slovenského Přešova na cestu po Slovensku a Česku, společně se svojí manželkou.   Výběr motocyklu harley Street Glide není náhodný, protože Honza je ambasadorem značky.

Trasu plánovala manželka

Během roku je Honza s Arakainem koncertne vytížený, což je i důvod proč vzal na tento výlet i svoji manželku, která rovněž jezdí na motorce. Práve ona naplánovala zajímavou trasu po Slovensku, na které si užijí i serpentntýny místních hor. V pondělí tak vyrazili z Prešova směrem na Poprad, odkud dále pojedou na Banskou Bystricu, Zvolen až do Bratislavy. Následně je čeká cesta do Prahy, kde v pátek Honza vystoupí s Arakainem na Prague Harley Days. „Přes léto máme 30 koncertů, kdy je moje žena doma a stará se o naše dcerky. Proto je skvělé na chvíli společně vypadnout z reality a vyventilovat se,“ vysvětluje Honza.

On sám je velkým příznivcem motocyklů. Doma má v garáži zaparkovaný vlastní Harley-Davidson Breakout. Při otázce, zda se nebojí, že se po tomto zážitku rozhodne pro jiný stroj, má jasno. „Na Street Glide jsem absolvoval cestu na Balaton a zpět. Je to namakaný stroj, ať už z hlediska elektroniky nebo funkčnosti a pohodlí. Má tempomat, což je fajn na dlouhé tratě, navigaci, kufr a jezdec je na něm chránený pred větrem. Užil jsem si ho, ale u mě stále vyhráva Breakout.

Arakain na Slovensku až za rok

Po nabitém létě skupina plynule naváže na úspech jarního turné, které absolvovala s vycházející hvězdou české metalové scény Dymytry.  „Turné bylo úspešné až tak, že si fanoušci i pořadatelé vyžádali pokračování. Od podzimu proto navštívíme asi všechna typická města v Čechách, ve kterých se nám dobře hraje, všechno funguje jak má a místo disponuje kvalitními sály. Uvažovali jsme i nad zopakovaním nášho Thrash turné, na kterém by opět zanzněla první dvě alba. Na další rok zatím novou desku neplánujeme, protože se chceme věnovat propagaci posledního CD Adrenalinum,“vysvětluje zpěvák k plánům kapely. Na aktuální Arakain Dymytry Tour mohou fanoušci dokonce sestavit playlist, a to až do konce září mohou totiž hlasovat pro požadované sklady na speciální adrese www.arakain.dymytry.cz.

Arakain na Slovensko zavítá nejdříve v roce 2015. „Máme v plánu velkou věc, kterou ještě nemůžeme prozdrati, ale doufam, že se zastavíme i na Slovensku,“´ dodává Honza Toužimský.

-red/lene-

Fotogalerie
2728

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih