Magazín Elita

PRAŽSKÝ PŮLMARATON POKOŘILI TAKÉ ZNÁMÉ OSOBNOSTI, A TO S PROJEKTEM DEJME DĚTEM ŠANCI

PRAŽSKÝ PŮLMARATON POKOŘILI TAKÉ ZNÁMÉ OSOBNOSTI, A TO S PROJEKTEM DEJME DĚTEM ŠANCI

V sobotu 5. dubna se Prahou prohnal tradiční půl maraton, který je prvním závodem běžeckého seriálu RunCzech.  Na trati vedle velkých běžeckých osobností nechyběl ani patron projektu Dalibor Gondík, který se zapojil do štafety hudební skupiny Hamleti, a to se svými kolegy Alešem Hámou a Jakubem Wehrenbergem.

Čtvrtého muzikanta nahradil ze zdravotních důvodů olympionik Roman Šeberle. Dalibor oficiálně běžel první úsek štafety a své kolegy v rámci tréninku doprovázel po celé trati. Všichni běželi pro dobrou věc, tedy pro projekt „Běhám pro děti“. K účasti na pražský půl maraton se celkem do registrovalo přes 500 běžců prostřednictvím charitativní organizace DEJME DĚTEM ŠANCI, která poskytuje přímou podporu konkrétním dětem z dětských domovů v celé České republice na cestě do samostatného života. 

DEJME DĚTEM ŠANCI svojí účastí podpořila i patronka Barbora Špotáková, jejíž štafetu doplnil její partner Lukáš a dva mladí muži, které projekt DEJME DĚTEM ŠANCI přímo podporuje. „Jsem velice ráda, že všichni naši závodníci doběhli do cíle zdrávi. Moc děkuji všem, kdo se rozhodli běžet za naši organizaci. Mimo finanční pomoci je to pro nás samozřejmě příležitost, aby se o nás dozvědělo více lidí a mohli se tak do přímé pomoci konkrétních dětí zapojit. Věřím, že podpora charitativních organizací prostřednictvím sportovních akcí má i v České republice velkou budoucnost.“, řekla ředitelka a zakladatelka DEJME DĚTEM ŠANCI Michaela Chovancová. „Jsem hrdá na svoji asistentku Terezu, která nás jako jediná z celého týmu reprezentovala a běžela celý půlmaraton ve výborném čase, čímž dokázala, že si přívlastek výkonná opravdu zaslouží a to ve všech směrech“, dodala.

Za DEJME DĚTEM ŠANCI běželo rovněž mnoho společností, které s organizací spolupracují. Nejpočetnější zastoupení měla firma TORK, která se díky účasti zahraničních spolupracovníků může pochlubit i velice dobrými zaběhnutými časy. Děti svým během podpořily i společnosti Gepard finance, Linet, BB Partner, Mary Kay a politické hnutí ANO, za které závodil i bývalý eurokomisař a současný kandidát do Evropského parlamentu Pavel Telička.

Pokud se chcete do běhání s projektem DEJME DĚTEM ŠANCI zapojit, máte stále možnost se registrovat na regionální půlmaratony v Českých Budějovicích, Karlových Varech, Olomouci a Ústí na Labem.

 

Zdroj: TZ DEJME DĚTEM ŠANCI

Fotogalerie
2906 2907

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih