Magazín Elita

JAGUARS NA DRUHÉM LIGOVÉM KOLE

JAGUARS NA DRUHÉM LIGOVÉM KOLE

O víkendu 15. a 16. června proběhlo ve Zlíně druhé kolo České ligové soutěže florbalu na elektrických vozících. Druhé kolo pořádal domácí tým Rejnoci Zlín a zúčastnilo se ho všech pět českých týmů – z Prahy přijeli Jaguars a New Cavaliers, z Plzně Indians a z Janských Lázní Tigers.

V sobotu náš tým Jaguars čekaly tři zápasy. Ale našemu prvnímu zápasu předcházela pauza, protože v sále pod námi byla slavnost maturantů a my jsme je rušili. Čas jsme využili na krátkou schůzku federace, kde se zvolil nový zástupce hráčů. Stal se jím Vladimír Šmilauer z našeho týmu, který byl jediným kandidátem.

Pak už přišel na řadu náš první zápas, který byl proti domácím Rejnokům, kteří hráli velmi otevřenou hru, což se projevilo v konečném výsledku 15:1. Skóre otevřel už v osmé vteřině zápasu Denis.

Druhý zápas byl zápas pro nás klíčový – čekal nás náš hlavní soupeř – New Cavaliers Praha. Cavaliers vyhráli první ligové kolo a vedli tak v tabulce. Abychom se udrželi ve hře o titul, potřebovali jsme vyhrát. Mít za sebou dvě prohraná kola by už na nás mohlo působit špatně. Zpočátku byla hra poměrně vyrovnaná, ale v osmé minutě se podařilo Denisovi s asistencí Standy vstřelit první gól. Soupeř se snažil, ale celou první polovinu nebyl schopen zareagovat na naší hru a v poločase bylo skóre 3:0 pro nás. Až v druhé polovině se soupeři podařilo vstřelit dva góly přes naší jinak dokonalou obranu. Jenže my jsme zatím nastříleli další čtyři branky. Konečné a neuvěřitelné skóre zpečetil v poslední minutě Denis na 7:2. Za celou hru se na mě jakožto brankářku dostalo jen 11 střel. Na druhou stranu se dostalo jen 9 střel, jenže to byly vesměs střely z dálky, které jsou pro brankáře obtížně chytatelné. Jaguars tak dotáhli Cavaliers v tabulce a zatím kopírujeme scénář z loňského roku, kdy jsme také první kolo prohráli a druhé vyhráli.

Třetí byl zápas s Tigers Janské Lázně. Tigers se vyznačují především betonovou obranou, při které jsou všichni čtyři hráči shromážděni před brankářem a je téměř nemožné je odtamtud dostat. Hradbu prostřelil až v desáté minutě Standa s asistencí Denise. Hra nevypadala moc pěkně. Tigers prohráli 7:0.

V neděli nám zbývalo dohrát jediný zbývající zápas a to proti plzeňským Indians. V první půlce se Indiánům nepodařilo dát ani jeden gól a prohráli 0:8. Skóre otevřela už v první minutě Míša. V druhé půlce Jan Vaněk proměnil penaltu a tato penalta zůstala jediným gólem, který se Indiánům podařilo dát. V druhé půlce jsme už sice nastříleli jen tři další góly, ale i tak jsme vyhráli 11:1. K mojí bráně se dostaly jen čtyři střely včetně té proměněné penalty, kdežto na soupeřovu branku jich letělo hned 21. Brankář Lukáš Kroupa se zapotil. Nicméně hra byla pěkná, otevřená. Indiáni mají stále velký potenciál.

Zlínské ligové kolo bylo pro tým Jaguars velmi úspěšné. Nastříleli jsme 40 branek a obdrželi jen čtyři. To znamená 10 vstřelených gólů na jeden obrdžený. Nízký počet střel na naši bránu ukazuje na skvěle sehranou obranu a nízký počet obdržených branek z těch střel, které se na bránu dostaly, svědčí o tom, že brankář taky ví, co dělá. Za druhé ligové kolo jsem měla úspěšnost 83% a Artur, který mě v bráně střídal na půlku zápasu s Rejnoky a s Tigers měl úspěšnost 80%. Střelecky to bylo opravdu bohaté kolo. Standa nastřílel 26 gólů a připsal si 4 asistence. Denis dal 11 gólů a měl dvě asistence a Míša si připsala po dvou gólech a dvou asistencích.

Náš výkon ukázal, jak důležitý je pravidelný trénínk s trenérem a jak se vyplácí dodržovat taktiky a rady trenéra při hře. Na slabších soupeřích jsme si vyzkoušeli všechny možné sestavy a taktiky, jaké procvičujeme na trénincích. Každý hráč má v týmu své místo a ví, co má dělat. A všem se dařilo. A není to jen o střelcich, ale i o skvělé práci dalších hráčů. Ať už Páji, který je skvělý blokař, Ivi, která je stále mozek na hřišti a nejzkušenější téčko, nebo Vládi, který se učí využívat potenciál svého nového sportovního vozíku. A největší dík patří našim trenérům Andree a Kubovi. Bez Vás by to nešlo.

Poděkování patří i Rejnokům za zorganizování pěkného kola. Dále pak našim asistentům a fanouškům a všem hráčům ostatních týmů, kteří se kola zúčastnili.

 

Jana Stárková

Brankářka Jaguars

Novinářka na volném kolečku


Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec