Magazín Elita

5. PROFESNÍ SETKÁNÍ MAGAZÍNU BEST OF

5. PROFESNÍ SETKÁNÍ MAGAZÍNU BEST OF

Již 5. profesní setkání magazínu Best of se uskutečnilo 11. 6. 2013 v ZOOM Unigue Place v Kongresovém centru na Vyšehradě. Oproti původnímu plánu bylo nutné změnit místo konání, neboť restaurace Žofín Garden na pražském Slovanském ostrově ohrožovala velká voda.

V první části programu vystoupila například šansoniérka Renata Drössler v doprovodu pianisty Václava Tobrmana, skvělý zpěvák Ondřej Ruml, trumpetista Vlado Kumpan, který vystupuje především v zahraničí a řada dalších. A kdože byl tentokráte nejvíce překvapen gradujícím programem? Byl to moderátor setkání Petr Vichnar, kterého zaskočila Michaela Lejsková, šéfredaktorka profesního magazínu Best of zajímavým oceněním, které uvedla slovy: „Stejně jako horolezec Jaroš zdolával svých čtrnáct osmitisícovek, určitým zdoláním profesních vrcholů byly pro Petra Vichnara čtrnáctery olympijské hry, které komentoval. Rozhodla jsem se zjistit, zda takovou kariéru ještě unese a podrobit ho zatěžkávací zkoušce. Pozvala jsem čtrnáct olympijských medailistů,“ ti přišli v čele s vlajkonošem a pověsili moderátorovi svoje medaile na krk. Podotýkáme jen, že se celý tento mimořádný test podařilo před Petrem Vichnarem utajit až do poslední chvíle.

Své medaile pro tuto příležitost zapůjčili tito olympionici: vlajkonoš české olympijské výpravy z Londýna 2012, badmintonista Petr Koukal, kanoista Jaroslav Volf (2004 Athény – bronz, 2008 Peking – stříbro), veslař Václav Chalupa (1992 Barcelona – stříbro), jachtařka Lenka Šmídová (2004 Athény – stříbro), veslař Oldřich Svojanovský (1972 Mnichov – stříbro, 1976 Montreal – bronz), vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová (1996 Atlanta – zlato, 2000 Sydney –zlato), veslař Pavel Svojanovský (1972 Mnichov – stříbro, 1976 Montreal – bronz), vodní slalomář Ondřej Štěpánek (2004 Athény – bronz, 2008 Peking – stříbro), hokejový brankář Jiří Holeček (1972 Sapporo – bronz, 1976 Innsbruck – stříbro), běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová (1998 Nagano – stříbro, 1998 Nagano – bronz, 2002 Salt Lake City – stříbro 2x, 2006 Turín – zlato, 2006 Turín – stříbro), hokejista Jan Klapáč (1964 Innsbruck – bronz, 1968 Grenoble – stříbro), skifařka Mirka Knapková (2012 Londýn – zlato), hokejový brankář Dominik Hašek (1998 Nagano – zlato, 2006 Turín – bronz), kvůli náhlé nemoci předávala jednu z medailí za hokejistu Martina Procházku (1998 Nagano – zlato) pořadatelka Michaela Lejsková. Ceremoniál uzavřela gymnastka Věra Čáslavská (1964 Tokio – zlato 3x, stříbro 1x, Mexico City – zlato 4x a stříbro 2x, 1960 Řím – stříbro), která se po čtyřtýdenním pobytu v nemocnici objevila poprvé na veřejnosti. „Ležela jsem s vyhřezlou plotýnkou a zlomeným obratlem, ale ne zlomeným duchem, dala jsem všechnu vůli do zlepšení svého zdravotního stavu, abych mohla přijít. Pozvání jsem přijala s nadšením, protože mám Petra velmi ráda a nápad mě nadchnul.“

Medaile byly jen zapůjčené, přesto dostal Petr Vichnar unikátní „olympijský“ dárek od Věry Čáslavské. Předala mu památeční vavřínovou snítku z Mexico City (1968), kterou obdrží vždy jen držitel zlaté olympijské medaile. Dojetí neskrýval a při svém poděkování dodal: „Takhle mě ještě nikdo nedostal, byl jsem úplně v šoku. Nejdříve mi přišlo nepatřičné, abych měl na krku medaile, o které jsem se nezasloužil já sám, ale pak jsem pochopil, co to gesto znamená a začal jsem si to užívat.“

Tato profesní setkání se dají považovat za společenskou událost, kde je možné se setkat s ukázkami z různých oborů a s lidmi, které magazín na svých internetových stránkách www.ibestof.cz představuje široké veřejnosti.

Autor a foto: Lenka Žáčková

Fotogalerie
2265 2266 2267 2268 2269 2270 2271 2272 2273 2274

Další články z rubriky

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Středoevropský fest1val nabídne návštěvníkům týden filmových premiér, módních přehlídek, architektury a designu

Středoevropský fest1val nabídne návštěvníkům týden filmových premiér, módních přehlídek, architektury a designu

 

Na vlně audioknih