Magazín Elita

PATHWAY GENOMICS: NOVÁ TECHNOLOGIE SLEDOVÁNÍ DĚDIČNOSTI RAKOVINY

Společnost Pathway Genomics je přední laboratoř zabývající se genetickým testováním, uvedla na trh detekční technologii sekvenační metody nové generace (NGS) pro sledování dědičnosti rakoviny včetně genů BRCA1 a BRCA2. V současné době nabízí odborníkům rozsáhlou škálu genetických testů pro celou řadu chorob.

Sekvenační analýzy nové generace (NGS) se zaměřují na geny zodpovědné za dědičnost určitých druhů rakoviny, jako je rakovina prsu, vaječníků, tlustého střeva a dalších. Zděděné genové mutace BRCA jsou odpovědné za zhruba pět procent rakoviny prsu a zhruba 10-15% rakoviny vaječníků. Pacientům, kteří mají škodlivé mutace BRCA, hrozí rovněž větší riziko jiných druhů rakoviny. Společnost oznámila, že chce představit všechny své testovací technologie v srpnu 2013.

„Jsem velmi ráda, že laboratoře jako Pathway nabízí genetické testy pro zjišťování dědičných typů rakoviny,” řekla MUDr. Linda Wassermanová, Ph.D., bývalá ředitelka divize genetiky zhoubných onemocnění v onkologickém centru Moores UCSD Cancer Center. “Nová generace sekvenační analýzy je důležitým krokem pro zvýšení dostupnosti aktuálních genetických informací pro lékaře, což bude přínosem pro pacienty.”

Jim Plante, prezident a generální ředitel společnosti Pathway řekl: "Pathway usiluje o inovace ve zdravotnictví a o zlepšení zdraví milionů pacientů se zvýšeným rizikem vzniku rakoviny. Zkouška Hereditary Cancer DNA Insight(SM) společnosti Pathway Genomics představuje důležitý test v naší nabídce a umožní lékařské komunitě vyvíjet se směrem k osobnější zdravotnické péči za dostupnou cenu.”

Genetické testy Pathway Genomics analyzují DNA pacienta pomocí moderních technologií,

O společnosti Pathway Genomics Corporation

Společnost Pathway Genomics s akreditací CAP a certifikátem klinické laboratoře CLIA se sídlem v kalifornském San Diegu, poskytuje lékařům a jejich pacientům aktuální a přesné genetické informace pro udržení zdraví a dobrou kondici. Od svého založení v roce 2008 se společnost Pathway Genomics stala známou díky svému úsilí o inovace a lékařské odpovědnosti, čímž zaujala první místo v oblasti komerčního genetického testování. Testovací služby společnosti Pathway Genomics zahrnují celou řadu stavů, jako je například zdraví srdce, riziko rakoviny, dědičné choroby, odezva na výživu a cvičení, stejně jako odezva na léky při určitých medikacích, jako je například léčba bolesti a mentální choroby.

Více informací o společnosti Pathway Genomics: www.pathway.com.

Zdroj: Pathway Genomics Corporation


Další články z rubriky

Evropský týden vakcinace

Evropský týden vakcinace

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Na vlně audioknih