Magazín Elita

CO NA NÁS PROZRADÍ NAŠE RUKA A JEJÍ KLOUBY

CO NA NÁS PROZRADÍ NAŠE RUKA A JEJÍ KLOUBY

Ruka nám říká, jaké máme předpoklady, v čem můžeme být dobří, jak se s životem budeme prát, bude-li zapotřebí, ale také to, zda máme šanci být bohatí i to, jaké schopnosti v nás stojí za to rozvíjet.

Záprstí (oblast od zápěstí ke kloubům na hřbetu dlaně) prozrazuje sílu těla, jak citlivé máme instinkty, jaká je naše vitalita, především však vyjadřuje možnosti organismu, pokud je vystaven nepříznivým životním podmínkám. Přímo koresponduje s kvalitou stresové reakce (bojuj nebo uteč), která vede k aktivaci vnitřních mechanismů, které umožňují krátkodobě podávat vysoké výkony, při ohrožení a umožňovaly přežití jedince v přírodě.

Je-li tato oblast silná, bez viditelných deformací  a zápěstí je velice dobře pohyblivé (ohebné), má jedinec schopnosti trvale zachovávat stabilní vnitřní prostředí (homeostázu), což se dá považovat za nezbytnou podmínku jeho fungování. Tito jedinci bývají vysoce psychicky odolní.

Oblast kloubů spojuje vnitřní svět s vnějším prostředím. Skrze klouby proudí do těla i z těla energie. Kvalita kloubů – vizuálně a jejich zdravostí je vyjádřena síla a odolnost člověka.

Zdeformované klouby, jejich nepravidelnost a nekvalitní pokožka, mnoho záděr a zajizvení nám prozrazuje, že jde o člověka poněkud výbušného, který dříve ránu dá než se zamyslí, proč ji dává. Jde o těžko zvladatelného jedince. Takového jedince je důležité ho stimulovat ke smysluplnosti, jinak se může stát nebezpečným sobě i svému okolí. 

Klouby můžeme také ještě hodnotit z jiného pohledu, například tak, že ohneme prsty do dlaně a prohlédneme si je z pohledu od zápěstí ke kloubům.  Hodnotíme klouby tak, jak je vidíme na horizontu – jaké je jejich znázornění. Nelze však odečítat u malých dětí (cca do 12-ti let), kdy se teprve utváří osobnost a do uvedeného věku se spíše projevují jen jako téměř rovná linka.

 

Vystouplé (vysoké) klouby prozrazují, že se jedná o člověka uvážlivého, přemýšlivého, se sklony k hledání duchovních hodnot. Jsou to dobří analytici, nikoli stratégové, neboť příliš váhají a jsou zvýšeně opatrní – „jistotkáři“. Nejlépe obstojí v podmínkách, kde je nastaven řád, kde jsou v platnosti pravidla, ve společnosti, kde platí dané slovo a dohody obecně.

Je-li patrný pouze kloub za prostředníkem a ostatní zanikají, jedná se často o člověka, který by rád někam patřil, uvědomuje si svoji nestálost, ale neumí proti ní pracovat, neumí přiliš posilovat svoji vůli – „ani ryba, ani rak“.  Bohužel vztah s ním nebývá výhrou, je dost náladový.

Nejsou-li klouby patrné a linka je téměř rovná, jedná se o  člověka, který se velice rychle rozhoduje, ale za cenu nižšího rozlišení, tedy s měnší přesností ve všem – „střelec“. Chce mít vše rychle vyřešeno, sází na svoji rychlost, nikoli na přesnost. Bývá charizmatický a hloubokou duši, vždy dokáže nějak zaujmout. Má rozhodně smysl pro humor, i když některé vtípky jsou infantilní, tak trochu odmítají zcela dospět a přebírat odpovědnost.

Oblast prstů je nástrojem myšlenky i smyslnosti. Vyjadřuje empatii, je výrazovou oblastí - nástrojem pro vyjadřování, ale i realizaci myšlenek. Prsty dokažeme upevnit vztah i naplnit pocity spokojenosti. Pravidelné prsty bez výchylek a deformací (včetně tvaru nehtů), téměř s jistotou prozrazují, že se jedná o seriozního člověka. Na druhé straně se dá předpokládat, že každá deformace je upozorněním na vadu charakteru.

 

Lenka Žáčková

Fotogalerie
4297

Další články z rubriky

Horoskop pro rok 2024

Horoskop pro rok 2024

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty?  Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty? Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Na vlně audioknih