Magazín Elita

NA JIHU ČECH UŽ ZASE BUDOU

NA JIHU ČECH UŽ ZASE BUDOU

Krátce po šedesátých narozeninách režiséra Zdeňka Trošky - se stejnými tvůrci, stejnými herci a ve stejných lokacích padne 24. května 2013 ráno v jihočeském Pištíně první klapka natáčení pokračování filmu Babovřesky 2.

Milovníci klasických "troškovských" košilatých komedií se mají opět na co těšit! V Babovřeskách 2 budou zase "řvát báby". Drb opět bude střídat drb, pomluva pomluvu. A ani o nedorozumění typicky jihočeskou laskavou taškařici z vesničky ve stylu selského baroka nouze nebude.

"Když jsme začínali s natáčením prvního dílu, věděli jsme, že se to lidem snad bude líbit, že se u toho budou bavit. Nečekali jsme ale, že úspěch bude tak obrovský, a že si diváci, ale i herci "vynutí" druhý díl. A já jsem za to nesmírně rád! To je moje největší odměna za film, to je můj největší Oskar. To je můj největší honorář - spokojený a nadšený divák. A my se s naším týmem, v čele s paní producentkou Danou Volákovou budeme snažit, aby dvojka byla neméně veselá, ale i napínavá. A aby všem zase tekly slzy, a to od smíchu," řekl autor scénáře a režisér Zdeněk Troška.

 

Ten jak známo, rád sbírá útržky ze života obyčejných lidí a přenáší je brilantně na filmové plátno. Vždyť jeho asi nejslavnější trilogie Slunce, seno…. je toho po dobu neuvěřitelných třiceti let jasným důkazem a při každé televizní repríze trhá divácké rekordy!

Zdeněk Troška na všechny zvídavé dotazy, jak bude trávit letošní léto, odpovídá, že tou nejkrásnější dovolenou. "Budeme přeci na place, v krásné jihočeské, malebné přírodě, s milými lidmi, přáteli, kteří nejen pracují, ale přitom se ještě skvěle baví."

Nová komedie BABOVŘESKY 2… je 22. filmovým počinem a desátou filmovou komedií režiséra Zdeňka Trošky.

Scénář k filmu napsal podle námětu Luboše Draganovského Zdeněk Troška a Marek Kališ.

Producentka filmu Dana Voláková k tomu říká: "Spolupráce se Zdeňkem Troškou a Markem Kališem je tzv. za odměnu. Je to profesionálně fungující tým, se kterým se skvěle spolupracuje, a to nejen přímo na place, ale i v době příprav filmu.

Už v době natáčení "jedničky" bylo jasné, že by mohla vzniknout další Troškova trilogie, takže jsme se na to lehce připravili. Konec "jedničky" signalizuje charakter pokračování "dvojky". Ve "dvojce" se již budeme dějově připravovat na případnou "trojku". A pokud by šlo vše tak, jak si všichni představujeme - Zdeněk, tvůrci a herci budou mít čas, všichni budeme zdrávi a fit a budou finance, věřím, že se diváci dočkají další skvělé trilogie.

Na pokračování filmu Babovřesky 2 jsem se spojila se svojí dlouholetou kamarádkou a kolegyní Michaelou Flenerovou a rozhodly jsme se společně film vyprodukovat. Zároveň jsme nabídly spolupráci společnosti Nogup agency s.r.o., se kterou jsem produkovala "jedničku" a s dalšími tvůrci, kteří se na pokračování podílejí, jsme vytvořili fungující tým.

Doufám, že se nám i v případě filmu Babovřesky 2 podaří zvýšit návštěvnost tuzemských kin, jak tomu bylo v prvním čtvrtletí roku 2013, kdy se zvýšila o 13 procent a podle slov tajemníka UFD Jaroslava Pecky …"za tím stojí jednoznačně Babovřesky".

Premiéra 20. 2. 2014

Zdroj: http://www.babovřesky2.cz

Fotogalerie
4318 4319

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih