Magazín Elita

Kniha stínů – grimoire/grimoár

V úvodu chci jen poznamenat, že Kniha stínů pozitivní magie nemá nic společného se satanistickými záznamy a praktikami, je naprosto oproštěná od lidských obětí, ale přesto se někdo může domnívat, že novodobý čaroděj, čarodějka jsou lidé na pokraji společnosti, bez vzdělání a znalostí, kteří si libují v perverzích. To není pravdou, pravdou je jen to, že se jedná o menšinu, která je snadněji utlačovatelná - nábožensky, etnicky a bohužel i lidsky. Většina z nás je perzekuována a vytlačována do pozadí a na výsluní se dostávají reprezentanti mutantních sil, kteří se nebojí sáhnout po pomůckách, které přivolávají temné a silně negativní síly. Pozitivní grimoár není poskvrněn krví obětí, perverzemi, sadismem a ani jiným zneužíváním pokřivené víry nebo učení.

Knihu stínů si musí vypracovat každý začínající čaroděj/ka. Právo tvořit a nahlížet do ni má pouze autor. Jedná se o soubor zapisovaných a vytvářených kouzel, obřadů, receptů, divinačních technik, mantických praktik a rituálů. Zahrnuje také léčitelství, bylinkářství a astrologii – sledování hvězd. Je to v podstatě magická kuchařka, která je obohacená moudrostmi věků, je v ní odražena radost i smutek, síla, zrození i smrt. Musí také odrážet zajímavá, důležitá a konkrétní data týkající se magie. Zaznamenáváme každé změny, nové předměty a jejich výměny tak, jak je uvedeno u jednotlivých předmětů.

V úvodu si musíme zvolit boha nebo bohyni, kterým zasvětíme grimoár, abychom je mohli žádat o pomoc a podporu při své magické práci. Nejsme však povinni žádat výhradně o jejich pomoc, ale jde o to, že daného boha nebo bohyni uznáme za svého patrona, za toho, kdo za námi bude stát, za toho, kdo na nás bude dohlížet bez ohledu na to, zda výslovně požádáme. V této souvislosti byste měli zapátrat v mytologii, koho byste chtěli oslovit, kdo by se Vám jako patron „zamlouval“. Patron vaší žádost akceptuje, ale nesmíte ho urazit, zneužít jeho síly a moci, tím byste byli okamžitě přesunuti do magie temné, jak se říká „černé“.

Všechny adeptky a čarodějky akceptují Velkou Matku, jako nositelku života mužští adepti, čarodějové a mágové akceptují Boha Otce a jeho prostřednictvím touží ovládat ženy, podvědomost je nutí udržovat ženy v nevědomosti, proto jim jen výjimečně sdělují své zkušenosti, předávají recepty a zasvěcují do nových věcí, ale jsou schopni ženy začlenit do svých pokusů = mohou se účastnit, ale nezasvěcují je. Přesto se čarodějnictví považuje za náboženství, které vedou ženy a představuje tedy již po staletí matriarchální tradici, kam se snaží proniknout muži.

(-lz-)


Další články z rubriky

Horoskop pro rok 2024

Horoskop pro rok 2024

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty?  Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty? Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Na vlně audioknih