Magazín Elita

CHUTNÁ ŠUNKA LE&CO NA CESTĚ ZA DOBRÝMI SKUTKY

CHUTNÁ ŠUNKA LE&CO NA CESTĚ ZA DOBRÝMI SKUTKY

Společnost LE&CO byla založena v roce 1990 ing. Jiřím Lencem jako rodinný podnik a od samého prvopočátku se specializovala na výrobu vysoce kvalitních šunek a masných specialit. Vždy se snaží patřit ke špičce na trhu a v žádném případě nezapomíná na spolupráci ve prospěch potřebných.

Nebylo tomu jinak ani v případě důvodu uvedení kalendáře „Od samého začátku, kdy jsme se rozhodli, že vyrobíme vlastní firemní kalendář, jsme chtěli z výtěžku jeho aukce věnovat 100.000,‑ Kč pro děti, které pomoc z důvodu zdravotního handicapu potřebují. A proč jsme vybrali zrovna Dobrý skutek? Protože za peníze, které věnujeme, se koupila konkrétní věc, konkrétní osobě a celý dar je tak krásně průhledný,“ řekl přítomným Jiří Lenc, spolumajitel společnosti Le & Co. „Myslím, že co jsme si předsevzali, jsme i splnili. Pohled do očí vybraným dětem nám potvrzuje, že takto budeme pokračovat i nadále,“ dodal.

Na křest zavítali především hlavní tváře kalendáře, tedy Alice Bendová, Romana Jákl Vítová s Petrem Jáklem, Zdeněk Srstka a David Svoboda, ale také sám autor fotografií Jaroslav Urban. I přes značné komplikace, se kterými se museli tvůrci v průběhu focení potýkat, se nakonec vše podařilo dle plánu. Nejprve se fotilo v ateliéru  s Alicí Bendovou, Romanou Jákl Vítovou, Zdeňkem Srstkou a olympijským vítězem Davidem Svobodou. Součástí vizuálních příběhů byly také děti některých protagonistů a organizátorů. Každý fotografický obraz vznikal desítky minut a děti přispívaly k tomu, že vše trvalo mnohem déle, než kdy jindy. Výkřiky jako: „směj se“, „nesměj se“, „sem se dívej“, „teď bašti tu šunku“, „nepitvoř se“, „nespi“, „netrucuj“, „neperte se“ a spousty dalších postupně udolávaly celý štáb. Nikdo se však nechoval jako Herodes a tak mohl fotograf Jaroslav Urban své dílo ke spokojenosti klienta dotvořit.

Symbolické šeky, pomocí kterých je vybraným dětem hrazen pobyt v léčebně, přišla za občanské sdružení Dobrý skutek předat Miss ČR 2003 Lucie Váchová a Miss ČR 2005 Lucie Králová. „I když každý rok vzniká celá řada firemních kalendářů, jen v některých případech je jejich realizace spojena s bohulibým  účelem. Jsem ráda, že společnost vyrábějící šunku pro děti nedělala krásné fotky se známými osobnostmi jen pro potěšení svých zaměstnanců, ale i pro radost těch, kteří bojují s nepřízní osudu. Jakožto patronka občanského sdružení Dobrý skutek, jehož prostřednictvím poputuje úžasných 100.000,- Kč našim dvěma malým klientům Jolance a Tadeáškovi, jsem opravdu nadšená. Tento rok nemohl začít lépe. Jako maminka si plně uvědomuji, jaké štěstí mám, když je můj chlapeček naprosto zdravý. Jolanka a Tadeášek mají svůj dosavadní život nelehký, oběma byla diagnostikována mozková obrna. Jejich zdravotní stav se může výrazně zlepšit díky speciálnímu rehabilitačnímu pobytu v centru ADELI v Piešťanech, který je ale pro rodiny se zdravotně postiženými dětmi neúnosně finančně nákladný. Díky dětské šunce se už brzy obě děti na Slovensko vydají a já i Lucka Králová doufáme, že jim rehabilitace pomůže,“ řekla s výrazem díku a uspokojení Lucie Váchová.

Kalendář je součástí osvětové kampaně na podporu zdravé české šunky, která rozhodně není „křehčená“.

Text, foto: Lenka Žáčková

Fotogalerie
2008 2009 2010 2011 2012

Další články z rubriky

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Na vlně audioknih