Magazín Elita

REALITY SHOW INDIÁNA JANA POKORNÉHO A TĚCH DALŠÍCH

REALITY SHOW INDIÁNA JANA POKORNÉHO A TĚCH DALŠÍCH

Kde končí reality show na obrazovkách, tam pro některé pokračuje v životech druhých a někdy to může být skutečně hořký kalich, který se musí vypít až do dna…  Pro tyto případy škoda, že už je to bez kamer. Mám pocit, že pro show a vysokou sledovanost udělají tvůrci pořadu vše a nikdo se neptá, jaké to bude mít důsledky. Pořad Farmář hledá ženu pravděpodobně do této kategorie patří.

Na jednu stranu to je logické – proto to přeci dělají, ale co ti, kteří se stávají obětí show v přímém přenosu a nejedná se jen o „hlavní hrdiny“, ale i o ty, kteří jim uvěří, protože ti, co se nějaký čas objevovali na obrazovkách se cítí být osobou s „nálepkou V.I.P.“ a často se staví do role vyjednavačů ve prospěch druhých, nejlépe charity.

Pořad Farmář hledá ženu vyrobila také slovenská televize Joj a dokonce TV Prima do něj dodala jednoho ze soutěžících z druhé řady českého Farmáře, indiána Jana Pokorného (zdroj: www.digizone.cz)., který byl v té době čerstvě  - po čtvrté – rozvedený. Tato slovenská řada byla obsazena rekordním počtem sebevrahů, samozřejmě před natáčením a nikoli v souvislosti s ním.

Poslední ženu indiána Jana Pokorného Renatu jistě její svatební krok velice mrzí a bude ho litovat ještě dlouho. Krátce po návratu ze svatební cesty to začalo skřípat a měsíc po šťastném ANO Jan Pokorný v on-line deníku Super.cz sdělil, že za rozvodem jsou peníze. „Ukázalo se, že si na bohatou jen hraje“, a na závěr dodal na adresu své manželky: „a ne dlužit, kam se podívám a chovat se sprostě v charitě“.

Jen si tak říkám, když jsem brouzdala po internetu, jací lidé jsou pro show vybíráni. Zavzpomínejte se mnou na druhou českou řadu, které vévodil Indián Honza třeba na:

  • Michala Friče: devatenácti letý mladík - intimní sblížení se třemi dívkami při natáčení, o kterých víme.
  • Jirku Čočka: jednačtyřicetiletý panic, který byl plně ve vleku své matky a sestry.
  • Standu Sekaninu: vdovec, který v žádném případě nežil sám - jeho stálá partnerka napadla Kateřinu, která o srdce Standy bojovala.

Pozornosti dramaturgů neunikají ti, kteří chrlí jednu utopii za druhou, jsou snílci, jedinci s poruchami chování, sebevrazi a sobečkové…, na které jaksi skrze obrazovku přivykneme a hledáme v nich jen to dobré, ale i třeba to, co se jim v životě nepovedlo, abychom mohli jejich prohřešky a hříšky chápat či dokonce odpouštět.  Je tedy nutné k těmto typům pořadů přistupovat jen jako k sondě do života těch druhých, a to striktně, jinak nám mohou zbýt jen oči pro pláč.


Lenka Žáčková


Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih