Magazín Elita

GRILOVANÉ ŽAMPIONY PLNĚNÉ ČESNEKOVÝM JOGURTEM A ŠUNKOU

GRILOVANÉ ŽAMPIONY PLNĚNÉ ČESNEKOVÝM JOGURTEM A ŠUNKOU

Šunkové recepty Zapálené kuchařky Lenky Požárové

Pro 4 osoby

Příprava 25 min

Co potřebujeme:

12 ks žampionů s průměrem asi 6 cm (ca 500 g)

100 g bílého smetanového jogurtu

100 g sýra čedar

100 g plátkové šunky

1 vejce

2 stroužky česneku

petrželka na ozdobu

sůl

 

Z žampionů odřízněte nožky. Ty můžete spotřebovat jinak, například nakrájet do polévky nebo pod dušené maso.

Žampiony vložte do pekáčku spodní stranou kloboučků nahoru a na středně vyhřátém grilu grilujte ca 8 minut.

Mezitím promíchejte jogurt s rozmačkanými stroužky česneku, lžičkou soli, vejcem, nahrubo strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou.

Tekutinu, kterou žampiony pustily, vylijte a naplňte je jogurtovou směsí. Vraťte dopéct na dalších ca 8 minut pod gril, než povrch krému zezlátne.

Podávejte teplé ozdobené petrželkou.


Další články z rubriky

VE STOPÁCH HOLLYWOODSKÝCH HVĚZD S BARVAMI OWAY HMELT

VE STOPÁCH HOLLYWOODSKÝCH HVĚZD S BARVAMI OWAY HMELT

CIVILIZAČNÍ OBTÍŽE SE NEVYHÝBAJÍ ANI DĚTEM, DOPŘEJTE JIM WELLNESS

CIVILIZAČNÍ OBTÍŽE SE NEVYHÝBAJÍ ANI DĚTEM, DOPŘEJTE JIM WELLNESS

VÍTE, ŽE JE DNES DEN JAZYKOLAMŮ? TAK SE HEZKY PROCVIČTE!

VÍTE, ŽE JE DNES DEN JAZYKOLAMŮ? TAK SE HEZKY PROCVIČTE!

BRNĚNŠTÍ MAGIC FREE GROUP JSOU VÍCEMISTŘI

BRNĚNŠTÍ MAGIC FREE GROUP JSOU VÍCEMISTŘI

SLEPOTĚ LZE ZABRÁNIT AŽ V 80 PROCENTECH PŘÍPADŮ

SLEPOTĚ LZE ZABRÁNIT AŽ V 80 PROCENTECH PŘÍPADŮ