Magazín Elita

JAGUARS OBHÁJILI TITUL MISTRŮ REPUBLIKY ROKU 2012

JAGUARS OBHÁJILI TITUL MISTRŮ REPUBLIKY ROKU 2012

O víkendu 17. a 18. listopadu proběhlo v Trutnově dlouho očekáváné páté kolo letošní ligy Florbalu na elektrických vozících. Velké finále, které díky vyrovnanosti na obou stranách tabulky slibovalo klíčové a tedy i vypjaté zápasy. Jaguars měli před sebou výzvu obhájení loňského titulu. V tom se jim ale snažili zabránit New Cavaliers.

Stejně jako loni tak proti sobě stály dva pražské kluby s vyrovnaným bodovým skóre - dvě výhry a dvě prohry. Kdo chtěl pohár, musel vyhrát. Páté ligové kolo pořádala sama Federace. Ubytování poskytla Obchodní akademie Janské Lázně a prostory pro zápasy tělocvična Základní školy Mládežnická v Trutnově.

V sobotu Jaguáry čekaly zápasy s Tigers Janské Lázně, Indiány z Plzně a Rejnoky ze Zlína. Zápasy, které měly rozhodnout mezi vyrovnanými týmy – tedy Rejnoky a Tigers a dále Jaguars a Cavaliers, nechal pořadatel až na neděli.

Zápas s Tygry z Janských Lázní, kteří se neustále zlepšují, Jaguats vyhráli 10:1. Utkání s Indiány z Plzně, kteří už měli jisté celkové třetí místo, byl podstatně vyrovnanější. Nakonec Jaguars Indiány porazili 7:3, ale v příští sezóně bude tento soupeř nepříjemný. Třetí utkání  sehráli Jaguáři s Rejnoky ze Zlína. Rejnoci přijeli v plné sestavě, ale s „novou“ brankářkou. Stala se jí Hanka Hrabčíková. A její premiéra v bráně vůbec nebyla špatná. Po odvolání našich nejzkušenějších hráčů jsme vyhráli 3:9.

Neděle začala nejdřív soubojem mezi Rejnoky a Tigers o celkové čtvrté místo. Zápas byl velmi vyrovnaný s šancemi na obou stranách. Ale nakonec Tigers dokázali uhájit těsné vítězství 3:2 a mohli tak slavit malý pohár za celkové čtvrté místo v lize 2012.

A pak už přišlo velké finále. Jaguars a New Cavaliers v zápase o všechno. Snažili jsme se uklidnit nervy, což alespoň v mém případě šlo v bráně dost špatně. První gól zápasu dal Standa, ale soupeřovi se po samostatném úniku podařilo vyrovnat. Druhá branka nakonec padla po konečném zásahu naší Míši a zvýšili jsme tak vedení. Ale soupeř opět dokázal srovnat. Pak jsme opět odskočili díky gólu ze Standovy hokejky. Celkově se více hrálo na soupeřově polovině hřiště. A zvládli jsme i postupně se zvyšující tlak ve druhé půlce. Poslední dvě minuty byly naprosto neuvěřitelné, soupeři se dařilo nás tlačit k naší bráně a dostal se k několika nebezpěčným střelám. Ale všechny útoky jsme dokázali odvrátit a vypjatý zápas jsme zvládli lépe. I přes vyostřenou hru jsme uhájili vedení 3:2, na které už soupěř nezvládl zareagovat, a stali se tak Mistry České republiky v EWH pro rok 2012. Podařilo se nám tak obhájit titul z loňska, a tím potvrdit kvalitu našeho týmu.

Na pátém místě se v České lize 2012 umístili Rejnoci Zlín, čtvrtí byli Tigers Janské Lázně, na třetím místě se umístili SK Indians Plzeň. Nakonec přeci jen na druhém místě skončili New Cavaliers Praha. A ligu vyhráli podruhé v pořadí Jaguars Praha. Individuální ceny pro Nejlepšího střelce a Nejjužitečnějšího hráče dostal Stanislav Cimpa a titul pro Nejlepšího brankáře jsem z loňska obhájila já. Cenu pro Nejlepšího hráče s T-stickou dostal Jiří Táborský z týmu Cavaliers.

O víkendu jsme zase ukázali, jak pevný tým jsme. Každý hráč má své místo a úlohu a jen vzájemná spolupráce všech přináší naše úspěchy. Na hřišti není nikdo jen do počtu a každý by chyběl. Víme, že je nutné pořád trénovat a chtít se zlepšit, abychom dokázali porazit i papírově silnějšího soupeře. EWH je pro nás sport a jemu se snažíme vše podřídit. Je to samozřejmě i zábava a radost, ale na lize má sport přednost. Mám neskutečnou radost a jsem na svůj tým pyšná.

Děkujeme všem, bez jejichž pomoci by to nešlo. Tedy v první řadě našim trenérům a asistentům Ale děkuji i svému týmu za skvělý výkon a tvrdou celoroční práci. Děkujeme i rozhodčím, ostatním hráčům a všem našim fanouškům. Těšíme se na další ročník naší ligy a můžeme začít snít o trojité obhajobě titulu. Tahle sezóna ukázala, že sny se plní, když se pro jejich splnění udělá vše.

Jana Stárková

Brankářka týmu Jaguars Praha

Novinářka na volném kolečku

Fotogalerie
1922 1923

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během