Magazín Elita

JAGUÁŘI NA TURNAJI V ZURICHU

JAGUÁŘI NA TURNAJI V ZURICHU

Ve dnech 5. – 8. října se náš tým florbalistů na elektrckých vozících zúčastnil dlouho očekávaného mezinárodního turnaje v Zurichu. Po turnaji v Mnichově to byl náš druhý, a tedy i poslední, letošní mezinárodní turnaj. Pořádal ho švýcarský tým Iron Cats a zúčastnilo se deset týmů z celé Evropy.

Turnaj se odehrál ve sportovní hale v Usteru, stále v kantonu Zurich. Hala byla prostorná, měli jsme i svou šatnu. Čekala na nás dvě malá hřiště 24x14 metrů a vyřazovací skupina. V naší skupině B bylo pět týmů – kromě nás to byli domácí Iron Cats, nizozemští GP Bulls Eindhoven a dva italské týmy – Scorpions Varese a Shark Monza. Ve skupině A na vedlejším hřišti se potkaly týmy Iron Cats Ii, Rolling Thunder Bern, a tři německé týmy – Munich Animals, Nording Bulls Lohmen a favorité Torpedo Ladenburg.

V prvním sobotnim zápase jsme nastoupili proti pořadatelskému týmu Iron Cats. Bylo těžké s nimi na jejich půdě udržet krok. Nakonec nás porazili 6:2. Ve druhém zápase na nás čekali GP Bulls Eindhoven. Nizozemské týmy jsou vynikající a tento není výjimkou. Vyznačuje se hlavně rychlostí a přesnými přihrávkami. Přesto se nám podařilo skórovat i v tomto zápase. I tak nás ale porazili 10:4. Třetí zápas skupiny jsme sehráli s velmi kvalitními Italy Scorpions Varese, a ukázala se vzestupná kvalita naší hry. Se soupeřem se nám dařilo držet krok a konečný rozdíl nebyl tak fatální – 5:2. V našem posledním zápase přišlo překvapení v podobě remízy 7:7 s rychlými Italy Sharks Monza. Navíc jsme dokázali zvrátit vývoj zápasu, který pro nás vůbec nevypadal dobře. S jedním bodem jsme tedy skončili na konci tabulky před domácími Iron Cats se čtyřmi body za výhru nad námi a remízu se Scorpions Varese. Naší skupinu vyhráli Scorpions Varese těsně před GP Bulls Eindhoven. Přesně uprostřed přistáli Sharks Monza také se čtyřmi body, ale s lepším skóre.

V neděli nás čekalo velké hřiště a boj o předposlední místo s Iron Cats II, kteří také skončili na posledním místě v jejich skupině. Skupinu A vyhrálo podle očekávání Torpedo Ladenburg s plným skóre – tedy s dvanácti body. S devíti body a tedy třemi výhrami byli druzí Rolling Thunder Bern, třetí skončili s šesti body Munich Animals a čtvrtí se třemi body Nording Bulls Lohmen. Utkání s Iron Cats se od začátku odvíjelo v náš prospěch. Soupeři sice měli speciální rychlé vozíky i poměrně šikovné hráče, ale dokázali jsme si s nimi poradit 5:3 a získali jsme tak deváté místo.

Po finále mezi Torpedo Ladenburg a Scorpions Varese jsme se přesunuli na slavnostní večeři, po níž následovalo vyhlášení a koncert. Turnaj v Zurichu tedy nakonec vyhrálo favorizované Torpedo Ladenburg, druzí byli Scorpions Varese, třetí GP Bulls Eindhoven, čtvrtí The Rolling Thunder Bern, na pátém místě se umístili Sharks Monza, šestí byli domácí Iron Cats I, sedmí Munich Animals, osmí Nording Bulls Lohmen, devátí Jaguars Praha a desátí Iron Cats II.

Každá účast na zahraničních turnajích pro nás znamená obrovskou zkušenost. Připomene nám, jak je tento sport v České Republice stále mladý, a ač se snaží, je stále mílovými kroky vzdálen od evropské úrovně. Pokud nezabereme, zahraničí nám odjede úplně. Nejde jen o možnosti v technickém vybavení, jako jsou speciální vozíky, ale i stabilita týmů, která vede k jejich skvělé sehranosti. Kontakt se zahraniční EWH je nutnost. Je to motivace ke zlepšování. Myslím, že jsme na turnaji předvedli slušný výsledek. Jedna remíza s celkově pátým týmem Sharks Monza a jedna výhra, dvacet nastřílených gólů, o něž se podělili Standa a Denis. Pro Míšu to bylo první setkání se zahraniční EWH a snad teď na české lize nebude tak nervózní. Doneslo se mi, že se o nás říká, že hrajeme dobře, ale máme staré a pomalé vozíky. Vozíky, kterými se naše liga vybavila teprve loni a na Západě už dávno nestačí. Samozřejmě to není jen o vozících, ale v jisté fázi tým brzdí. Museli jsme přizpůsobit hru nejen soupeřově obratnosti, ale i rychlosti. Přesto si myslím, že jsme obstáli a rádi přijedeme znovu. Turnaj byl opravdu povedený.

Děkujeme pořádajícímu týmu za pozvání a za skvělý zážitek. Dále děkuji našemu rozhodčímu Jiřímu Pipkovi, že jel s námi, trenérovi Kubovi, asistentům Báře a Kájovi, Matějovi, všem hráčům a ostatním rozhodčím.

 

Těšíme se na příští setkání.

Jana Stárková

Novinářka na volném kolečku

Brankářka týmu Jaguars

Fotogalerie
1841 1842

Další články z rubriky

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Na vlně audioknih