Magazín Elita

HALBICH A DULAVA V NOVÉM NEZÁVISLÉM FILMU MODRÝ DRAK

HALBICH A DULAVA V NOVÉM NEZÁVISLÉM FILMU MODRÝ DRAK

Praha 11. června (PROTEXT) - Ve středu 13.6.2012 proběhne ve 20:30 v Kině AERO premiéra nezávislého filmu Modrý drak. Po několika krátkých snímcích je toto první středometrážní film (45 min.) režiséra Kamila Polácha, který napsal i námět a scénář. Kamery se ujal Aleš Němec, hudbu složil Petr Piňos a ve filmu jsou mj. použity i skladby Václava Koubka.

Do této komedie - "dobřichovické road movie" režisér vzhledem k lokalitě i scénáři režisér obsadil řadu ochotníků z Dobřichovické divadlení společnosti i profesionální herce a muzikanty. Zajímavou dvojroli ducha mrtvého otce a strýce ztvárnil Jaromír Dulava, v další - neméně zajímavé roli uvidíme Kamila Halbicha ze Švandova divadla. Pro hlavní roli ochotnického herce a výpravčího v jedné osobě režisér vybral Jiřího Šafránka, který hraje tak trochu sám sebe (režisér i dramaturg Alexandr Popov ponechali hlavnímu hrdinovi totožné jméno - Jiří Šafránek) protože je skutečně členem zmíněné Dobřichovické divadelní společnosti.

Hlavní ženská postava bude v podání studentky DAMU Adély Petřekové. V roli matky - zapřísáhlé křesťanky uvidíme Lenku Vychodilovou, v dalších rolích Adama Krause, Martinu Menšíkovou, Vlastu Třešňáka nebo třeba také aktivního amatérského herce - senátora Jiřího Oberfalzera a další.

Hlavním hrdinou je Jiří, v jedné osobě vlakový výpravčí, ochotnický herec, zkoušející roli Hamleta a hrdý majitel mopedu Stadion 22 z r.1960 - díky jeho modré barvě policisté Jiřímu přezdívají „Modrý drak“. Ač pětatřicátník, Jiří dosud žije s mámou, která jen těžko snáší jeho avantýry. Stejně jako kralevic Hamlet, i Jiří si povídá s duchem svého otce. Krom toho věčně nestíhá a cestu z práce na divadelní zkoušky si zkracuje přes pěší lávku. Jednou se na ní málem srazí s protijedoucí dívkou - čímž vznikne vztah, který začne nabourávat nejen soužití Jiřího s matkou, ale i přípravu samotné premiéry Hamleta.

Film, který vznikl v produkci River Films a výrazně ho podpořili přátelé, není určen pro klasickou komerční distribuci, bude nabídnut vybraným TV a především má ambice zúčastnit se domácích i zahraničních festivalů.

Fotogalerie
1529 1530 1531

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih