Magazín Elita

KOKTEJLY Z KÁVY CREMESSO PRO BÁJEČNOU ZIMNÍ NÁLADU

KOKTEJLY Z KÁVY CREMESSO PRO BÁJEČNOU ZIMNÍ NÁLADU

Dobrá káva přijde vhod v každém ročním období. Zima s krátkými dny a dlouhými večery však nabízí přeci jen o něco více příležitostí pro společná setkávání, klidná posezení s rodinou či přáteli. Káva je neodmyslitelnou součástí těchto okamžiků, ať už jako tečka po dobré večeři nebo ideální doplněk k lahodnému zákusku...

Nyní cremesso přichází se třemi kávovými kreacemi vytvořenými speciálně pro letošní zimu. Úřadující koktejlový mistr světa Mario Hofferer zkusil velmi neobvyklou kombinaci – kávu a šampaňské. Experimentoval s bezpočtem různých směsí jemného šampaňského a kvalitního espressa. A výsledkem je mimořádně vzrušující recept – Cremesso Sparkling Christmas. Barista Joachim Homfeld vykouzlil další dva báječné recepty: exotické Ginger Cappuccino a ohnivé Chilli Chococino à la cremesso. Tyto recepty si můžete vyzkoušet i vy doma! Jsou zveřejněny také na www.cremesso.com.

Cremesso Sparkling Christmas

 

Ingredience

4 cl cremesso Espresso

4 cl šampaňského

2 cl cukrového sirupu (jeden díl vody, jeden díl cukru)

2.5 cl toniku

Marshmallow

sklenka na šampaňské

Marsmallow napíchneme na špejli. Položíme na okraje skleničky nebo položíme dovnitř. Namixujeme vychlazenou kávu se šampaňským, přidáme cukr a tonik. Hotový drink naléváme přes Marshmallow.

 

Tip od mistra světa Maria Hofferera: „Kávu naléváme velmi pomalu přes marsmallow, vytvoříme tak oslňující efekt.“

Cappuccino Ginger

 

Ingredience

1 cremesso kapsle: Espresso (nebo Per Macchiato, Ristretto, Crema, Decaffeinato, Alba)

mléko

kakaový prášek na zdobení

špetka zázvoru

oříškový krém

pomeranč

plátek zázvoru na ozdobu

1 velká sklenice

Nalijte do napěňovače mléka čerstvé mléko a ochuťte jej špetkou mletého zázvoru. Mléko napěňte a pěnou naplňte větší sklenici. Sklenici postavte pod hubičku kávovaru a přímo přes pěnu nechte protéci vámi zvolenou kávu. Ozdobte plátkem zázvoru nebo pomeranče.

Tip od baristy Joachima Homfelda „Drink můžete postříkat olejem z pomerančové kůry – skvěle doplní chuť a aroma.“

Chilli Chococino à la cremesso

Ingredience

1 cremesso kapsle: Espresso

(nebo Per Macchiato,  Ristretto, Crema, Decaffeinato, Alba)

mléko

kokosové mléko

šlehačka

kakaový prášek nebo čokoládové hoblinky

vlákna chilli

koktejlový shaker

1 střední sklenice

Příprava

Perfektní recept pro začínající barmany! V shakeru protřepte mléko, šlehačku a střik z kokosového mléka (celkem cca 80 ml na jeden šálek), potom přidejte špetku kakaového prášku a směs napěňte v napěňovači mléka cremesso. Nalijte společně s cremesso Espressem do středně velké sklenice. Přidejte čokoládové hobliny nebo kakaový prášek a ozdobte hnízdem chilli vláken. A exotický zážitek z kávy je připraven!

Tip od baristy Joachima Homfelda „Plnotučné mléko s obsahem tuku alespoň 3.6 % rozvine chuť kakaa a kokosu lépe než nízkotučné.”

Výhradním distributorem značky cremesso v České republice je společnost Potten & Pannen – Staněk.

 

Zdroj: 2media.cz, s.r.o

Fotogalerie
1133 1134 1135

Další články z rubriky

ANI MARKÉTA HRUBEŠOVÁ NEODOLALA ČOKOLÁDĚ, DCERU VÍCE ZAUJAL TEDDY

ANI MARKÉTA HRUBEŠOVÁ NEODOLALA ČOKOLÁDĚ, DCERU VÍCE ZAUJAL TEDDY

ANDĚLSKÉ SETKÁNÍ S JITKOU KUDLÁČKOVOU V KOSTELE NAROZENÍ PANNY MARIE V MICHLI

ANDĚLSKÉ SETKÁNÍ S JITKOU KUDLÁČKOVOU V KOSTELE NAROZENÍ PANNY MARIE V MICHLI

NENÍ OSLAVA JAKO OSLAVA, TATO BYLA SPOJENA PŘEDEVŠÍM S KRÁSOU

NENÍ OSLAVA JAKO OSLAVA, TATO BYLA SPOJENA PŘEDEVŠÍM S KRÁSOU

PETRA PETEROVÁ JE DALŠÍ HEREČKA Z DĚTÍ RÁJE, KTERÁ SE CHYSTÁ NA MATEŘSTVÍ

PETRA PETEROVÁ JE DALŠÍ HEREČKA Z DĚTÍ RÁJE, KTERÁ SE CHYSTÁ NA MATEŘSTVÍ

SEXY VRZALOVÁ PŘED TŘEMI MĚSÍCI PORODILA A UŽ JE ZASE JAKO PROUTEK!

SEXY VRZALOVÁ PŘED TŘEMI MĚSÍCI PORODILA A UŽ JE ZASE JAKO PROUTEK!