Magazín Elita

SPOLEČNOST WILLIAM GRANT & SONS SKLIDILA DALŠÍ ÚSPĚCHY V MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽI

SPOLEČNOST WILLIAM GRANT & SONS SKLIDILA DALŠÍ ÚSPĚCHY V MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽI

Nezávislá rodinná palírna William Grant & Sons byla letos v listopadu na udílení prestižních cen Mezinárodní soutěže vín a destilátů (International Wine and Spirit Competition, IWSC) jmenována výrobcem roku a mezinárodním výrobcem destilátů roku. Průkopník mezi výrobci alkoholických nápojů získal na udílení cen IWSC vedle těchto prestižních titulů i trojici trofejí a 51 medailí.

Společnost William Grant & Sons titul výrobce roku obhájila z minulého roku a je to již počtvrté, co jí byl od roku 1999 udělen. Za posledních 12 let byla společnost v soutěžích ISC (International Spirits Challenge) a IWSC vyznamenána již devětkrát. Nejlépe si vedla whisky Glenfiddich, která získala zlato pro každou ze svých základních variant – od dvanáctileté po čtyřicetiletou.

Brian Kinsman, zastávající ve společnosti William Grant & Sons pozici sladovnického mistra a mistra míchání, k dosaženému úspěchu říká: „Z toho, že jsme byli jmenováni výrobcem roku a mezinárodním výrobcem destilátů roku, máme ohromnou radost. Titul výrobce roku jsme v IWSC získali již loni, v roce 2010, a je fantastické, že se nám tohoto projevu uznání dostalo v roce 2011 znovu. Dokazuje to úsilí, které na přípravu alkoholických nápojů celý náš pracovní kolektiv vynakládá.“

International Wine & Spirit Competition byla založena v roce 1969 a je první soutěží tohoto druhu na mezinárodní scéně. Jejím cílem je podporovat kvalitu a znamenitost nejlepších světových vín, destilátů a likérů. Hodnocení je dvoustupňové – ochutnávání vzorků naslepo, po kterém následuje chemická a mikrobiologická analýza.

 The International Spirits Challenge jako každý rok podporuje jedinečnou kvalitu lihovin a je jednou z nejuznávanějších soutěží na světě. Je založena na pečlivém a nezávislém hodnocení několika odborníků v různých kategoriích a slouží k podpoře výroby vysoce kvalitních lihovin. Letošní rok byla i v této soutěži ve své kategorii oceněna zlatou medailí Grant’s 12 Year Old a Grant’s Ale Cask Finish.

 

Zdroj: Double-U PR, s.r.o.

Fotogalerie
1076 1077

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih