Magazín Elita

ČESKÁ HOKEJOVÁ BIBLE SLAVNOSTNĚ POKŘTĚNA

ČESKÁ HOKEJOVÁ BIBLE SLAVNOSTNĚ POKŘTĚNA

Praha 1. listopadu (PROTEXT) - Za českou hokejovou bibli označil deník MF Dnes právě vydanou publikaci sportovního publicisty a historika Miloslava Jenšíka Zlatá kniha ledního hokeje. Jejího křtu se v pražském Paláci knih Luxor zúčastnila řada známých osobností.

Autora knihy, kterou vydalo nakladatelství XYZ, přišli pozdravit například legendární Dominik Hašek. Z dalších osobností kolem ledu jmenujme mistra světa z roku 1985 Pavla Richtera či televizního hokejového komentátora Roberta Zárubu, který mimo jiné řekl: „Náš hokejový národ dostává do rukou knížku, jakou jsme tu ještě neměli. Těším se, až si ji přečtu, protože vím, že se bude číst dobře. Čtu Jenšíkovy knihy moc rád, protože jeho vypravěčská schopnost je obdivuhodná.“

Uznávaný sportovní historik Miloslav Jenšík je odborníkem na vše, co se týče dějin ledního hokeje a fotbalu. Zlatá kniha má téměř 600 stran, na kterých popisuje nejvýznamnější turnaje, hvězdy, památné akce a góly - samozřejmě vše doplněné bohatou fotografickou dokumentací.

Jak uvedl deník MF Dnes, čtenář najde v objemné publikaci užitečná fakta z domácí ligy, mistrovství světa, olympiád i z NHL, ale také například příběh vzniku ledního hokeje, tragédie, které poznamenaly jeho historii, popis vývoje hokejové výzbroje a taktiky i nejznámější aféry této hry. Někdejší sportovní redaktor například Světa v obrazech a dlouholetý pravidelný spolupracovník týdeníku Gól čerpá i z vlastní paměti dlouholetého hokejového fanouška.

Už před Zlatou knihou Miloslav Jenšík vydal tři publikace z historie ledního hokeje a byl autorem či spoluautorem jedenácti knih z fotbalové historie. Mezi oblasti jeho autorského zájmu nepatří však jen hokej a fotbal; je například také autorem Toulek Prahou, dále knihy o Varšavském povstání v roce 1944 a připravované publikace o heydrichiádě.

Foto: Kmotry na křtu publikace Miloslava Jenšíka Zlatá kniha ledního hokeje byli Pavel Richter, Dominik Hašek a Robert Záruba. Na fotu s autorem knihy (uprostřed) a zástupcem nakladatelství XYZ Pavlem Dvořákem (vlevo).

Zdroj:  TZ ANTECOM s.r.o.

Foto: Kmotry na křtu publikace Miloslava Jenšíka Zlatá kniha ledního hokeje byli Pavel Richter, Dominik Hašek a Robert Záruba. Na fotu s autorem knihy (uprostřed) a zástupcem nakladatelství XYZ Pavlem Dvořákem (vlevo)


Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih