Magazín Elita

Tip na (nejen) vánoční dárek: Jak si užít kávu jako z kavárny v pohodlí domova

Tip na (nejen) vánoční dárek: Jak si užít kávu jako z kavárny v pohodlí domova

Káva je pro mnohé z nás neodmyslitelnou součástí dne. Ať už ji pijeme ráno, aby nás probudila, nebo odpoledne, abychom si dopřáli chvilku relaxu, vždy si chceme užít její dokonalou chuť a aroma. A co kdybychom vám řekli, že si můžete připravit kávu jako z kavárny v pohodlí domova? S moderními kávovary to není žádný problém! Ať už dáváte přednost volně stojícím nebo vestavným přístrojům, na trhu najdete ten pravý kávovar, který splní všechna vaše přání. A to nejen v období Vánoc, kdy se kávovar může stát i skvělým dárkem pro vaše blízké.

Vestavný či volně stojící? Miele vás rozhodně nezklame!

Hledáte kávovar, který dokonale rozmazlí vaše chuťové buňky? Jestli milujete kávu a chcete si ji užívat v pohodlí domova, máme pro vás tip na kávovar, který splní všechna vaše přání. Volně stojící Miele CM 5510 Silence nabízí několik funkcí pro každodenní požitek z vašeho oblíbeného kávového nápoje. Jednou z nich je OneTouch for Two pro snadnou přípravu dvou nápojů pouhým stiskem tlačítka. Vy si tak můžete užít skvělé espresso, lungo nebo nejrůznější kávové speciality s krémovou mléčnou pěnou, jako je cappuccino nebo latte macchiato. A to vše bez zbytečného čekání a hluku, protože kávovar je zároveň velmi tichý a rychlý.

Jistě vás nadchne i funkce AromaticSystem pro optimální průtok vody a tlak při spařování kávy. Díky tomu se z kávových zrn uvolní plné aroma a intenzita chuti. Můžete si vybrat mezi třemi druhy kávových zrn podle vašich preferencí, nebo použít mletou kávu pro další druh kávy. Kávovar má také šetrný kuželový mlýnek, který vám umožní nastavit stupeň namletí podle vašeho gusta.

Snadná je i údržba a čištění kávovaru – stačí jen vložit čisticí nebo odvápňovací tablety a spustit příslušný program.

Luxusní vzhled dodá kávovaru provedení ve zlatorůžové PearFinish, které vyšperkuje každou kuchyni i pracovnu.

Pokud dáváte přednost vestavným přístrojům, kávovar CVA 7840 je pro vás to pravé. Nabízí nejen skvělou chuť kávy, ale i skvostný design a maximální komfort, který vám zpříjemní každodenní používání. Jednou z top funkcí je CoffeeSelect, která vám umožní vybírat mezi třemi druhy kávových zrn podle vašich preferencí. Můžete si tak užít různé kávové speciality s optimálním aromatem a intenzitou. Kávovar má také patentovaný CupSensor, který automaticky nastaví výšku trysky podle velikosti šálku nebo hrníčku. To zajistí ideální teplotu a množství kávy. Další výhodou je funkce AutoDescale a AutoClean, které se postarají o pravidelné čištění a odvápnění kávovaru. Nemusíte se tak starat o údržbu a prodloužení životnosti přístroje. Kávovar disponuje i funkcí OneTouch for Two, která umožní připravit dvě kávy najednou jedním stisknutím tlačítka. Elegantní a moderní vzhled kávovaru se snadno kombinuje s ostatními vestavnými přístroji Miele. Kávovar má velký dotykový displej s funkcí M Touch a MotionReact, který reaguje na vaše doteky i pohyby. Displej vám nabídne intuitivní ovládání a přehledné menu.

Kampaň Mám Miele: Libor Bouček má kávovar Miele

A co má na kávovarech Miele nejraději oblíbený moderátor Libor Bouček, jeden z ambasadorů Miele? Na to se podívejte na videu: https://www.youtube.com/watch?v=gjnulpCPGPU.

Připravte si výtečný kávový dezert – vymazlené tiramisu podle Miele

Oblíbený nápoj může být nejen skvělým doplňkem snídaně, ale také hlavním hrdinou lahodných dezertů. Jako inspiraci vám přinášíme recept na klasické tiramisu, jehož základem je právě kvalitní káva. Tento dezert, oblíbený po celém světě, se jistě stane i vaším favoritem.

Ingredience:

  • do menší zapékací misky
  • 500 g mascarpone
  • 3 lžíce cukru krupice (může být i třtinový)
  • 5 vajec (zvlášť bílky a žloutky)
  • balení kvalitních cukrářských piškotů
  • šálek silnější černé kávy (ideálně v misce, aby se v ní daly namáčet piškoty)
  • větší odlivka Amaretta
  • kvalitní kakao

Postup:

  1. Ve větší misce utřeme cukr se žloutky, ve druhé vyšleháme z bílků sníh.
  2. Do žloutků s cukrem důkladně vmícháme mascarpone, a nakonec jemně přidáme sníh.
  3. Do misky s kávou přidáme ještě odlivku Amaretta a opatrně v ní lehce namáčíme piškoty, které skládáme do formy.
  4. Formu můžete předtím potáhnout potravinovou folií, lépe pak dezert z formy vyjmete. Jakmile je dno pokryté lehce namočenými piškoty, je čas na krém z mascarpone.
  5. Vrstva může být silnější. Poté naskládáme další vrstvu piškotů a krému – dokud bude stačit. Toto množství obvykle vyjde na dvě „patra“.
  6. Poslední vrstvu krému pak už jen posypeme kakaem a dáme ztuhnout do lednice, ideálně přes noc.

Dobrou chuť!

www.miele.cz  #MamMiele

Fotogalerie
19027 19028

Další články z rubriky

Poznejte sílu „léčivého obilí“ a vyzkoušejte recepty z pšenice jednozrnky a dvouzrnky

Poznejte sílu „léčivého obilí“ a vyzkoušejte recepty z pšenice jednozrnky a dvouzrnky

Mezinárodní hudební festival zve v létě na krásu klasické hudby, poprvé nabízí i prohlídky barokních kostelů

Mezinárodní hudební festival zve v létě na krásu klasické hudby, poprvé nabízí i prohlídky barokních kostelů

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Památky na Vysočině otevírají své brány

Památky na Vysočině otevírají své brány

Na vlně audioknih