Magazín Elita

Tipy na letošní zimu s Emirates v prosluněných destinací Indického oceánu a Asie

Tipy na letošní zimu s Emirates v prosluněných destinací  Indického oceánu a Asie

Lyže, nebo prosluněné pláže? S příchodem zimy se preference cestovatelů mění, nicméně obliba úniku do exotiky narůstá každým rokem. Vánoce na tropickém ostrově, romantická dovolená nebo oslava Nového roku v Dubaji? Emirates, největší mezinárodní letecká společnost na světě, pro vás připravila výběr top destinací. 

Dubaj

Emirates vás bezpečně a komfortně dopraví do Dubaje, rušného kosmopolitního centra a jednoho z nejžádanějších míst pro celoroční dovolenou.

Díky slunečným dnům a přímořským plážím, zábavním vodním parkům a pouštnímu safari je tato oblíbená destinace Spojených arabských emirátů také hlavním lákadlem pro ty, kteří si chtějí užít teplo i v zimě.

Ta je také mimochodem obdobím, kdy v Dubaji zažijete spoustu výjimečných akcí. Sportovní nadšenci se mohou vydat na stadion Sevens a nasát atmosféru na Emirates Dubai 7s, ostatní mohou nakupovat až do „vyčerpání“ na Dubai Shopping Festival, prohlédnout si květinovou říši 150 milionů květin v Dubai Miracle Garden a na Silvestra se podívat na magickou oblohu se slavným ohňostrojem této metropole. 

Ti, kteří chtějí zažít více dobrodružství v přírodě, mohou navštívit historické horské město Hatta, malebnou dubajskou exklávu. Můžete si také užít jízdu v kajaku po přehradě Hatta nebo výlet na horském kole pohořím Al-Hajar či prozkoumat historické pevnosti. Společnost Emirates v současné době provozuje lety z Prahy do Dubaje denně.

Thajsko

Kromě známých měst a pláží nabízí Thajsko cestovatelům možnost objevit i některé skryté klenoty. Vydat se můžete na výlet k Rudému lotosovému moři a být svědky neobyčejné podívané, kdy se Udon Thani každoročně od listopadu do února mění v záplavu růžových lotosových květů.

Další možností je výlet na Ko Kood, neprobádaný ostrovní ráj, který se pyšní nedotčeným pobřežím s bílým pískem a průzračnou tyrkysovou vodou. Pláž Ao Klong Chao je ideální pro šnorchlování a návštěvníci ji mohou v klidu prozkoumávat pěšky nebo se na kole vydat do přilehlých bujných lesů.

Zažít můžete také cestu na palubě „plovoucího vlaku“, který bude v provozu od listopadu 2023 do ledna 2024. Cestující budou od Bangkoku přepravováni přes největší thajskou přehradu Pasak Jolasid Dam v Lop Buri, což jim umožní zachytit úchvatné výhledy a odnést si nezapomenutelné vzpomínky.

S 35 lety týdně do Bangkoku a 14 lety týdně na Phuket nabízí společnost Emirates cestujícím flexibilní a vylepšené spojení mezi Thajskem a Dubají.

Bali

Bali je se svými panenskými plážemi, hustou džunglí a bohatým kulturním dědictvím skutečným rájem.

Zatímco mnozí znají Seminyak a pláž Kuta se zábavou a vodními sporty, mezi méně známé destinace, které stojí za to navštívit, patří Balian. Tato kouzelná pláž se nachází severně od Seminyaku a nabízí cestovatelům surfování a jógu, obojí na vulkanické pláži v klidném ústí řeky. Dalším zajímavým ostrovem je Menjangan, na němž se nachází Národní park Západní Bali proslulý svým šnorchlováním.

Odvážnější cestovatelé mohou vystoupit na horu Batur, třetí nejvyšší sopku Bali. Po dosažení vrcholu si můžete k snídani vychutnat vařená vejce a čaj připravený z geotermálně ohřívané půdy. Zatímco jiní se možná budou chtít potápět a prozkoumat vrak lodi USAT Liberty.

Společnost Emirates v současné době nabízí do Indonésie 28 letů týdně na Bali i do Jakarty a díky partnerským smlouvám se společnostmi Garuda Indonesia a Batik Air nabízí rozšířené spojení do dalších 29 domácích měst přes tyto dvě brány.

Maledivy

Pokud jste si na svůj seznam zapsali pobyt v luxusní vile nad mořskou hladinou, pak už nehledejte nic jiného než severní atol Malé – vstupní bránu na Maledivy. Zde si můžete odpočinout na plážích s bílým pískem, prozkoumat živé korálové útesy a vychutnat si neuvěřitelnou místní kuchyni.

Milovníci potápění a šnorchlování mohou navštívit atol Baa, biosférickou rezervaci UNESCO, která se v prosinci stává útočištěm pro manty a žraloky velrybí. Atol Ari je zase proslulý nádhernými korály a mořským životem včetně útesových žraloků a mořských želv.

Vánoce i Nový rok mohou milovníci tepla oslavit i v tropickém stylu. V mnoha letoviscích jsou totiž pro hosty připraveny speciální aktivity, od vánočních jídel až po slavnostní ohňostroje.

Emirates nyní provozuje 28 letů týdně mezi Dubají a Maledivami. Nedávno letecká společnost a Maledivy oznámily uzavření meziliniového partnerství, které zákazníkům Emirates umožňuje letět do 16 oblíbených prázdninových destinací na Maledivách mimo Malé.

Mauricius

Říká se, že sluneční svit nám dodává 90 % vitaminu D. Na Mauriciu si jej můžete užívat dosyta, tato destinace je totiž známá tím, že svým návštěvníkům dopřává sluneční paprsky po celý rok.

Milovníci kultury se mohou seznámit s historií ostrova, navštívit muzea a poznat místní trhy v živém městě Port Louis. Pokud si chcete odpočinout pomalejším tempem, můžete relaxovat na pestrobarevném písku a kochat se dechberoucími výhledy z oblasti Chamarel.

Milovníci sportu a dobrodružství zase mohou podniknout pěší túru do národního parku Black River Gorges anebo při potápění prozkoumat kouzlo podmořského světa. Společnost Emirates v současné době nabízí dva přímé lety denně z Dubaje na Mauricius, oba provozuje svým vlajkovým letadlem A380.

Cestování se společností Emirates

Rozsáhlá síť Emirates zahrnuje 140 destinací napříč šesti kontinenty. Letecká společnost nabízí svým zákazníkům bezkonkurenční kulinářské zážitky v oblacích s vícechodovými menu inspirovanými jednotlivými regiony, která připravuje tým oceňovaných šéfkuchařů, a doplňuje je širokou nabídkou prémiových nápojů.

Zákazníci se mohou pohodlně usadit a relaxovat u více než 6 500 kanálů pečlivě vybraného globálního zábavního obsahu s filmy, televizními pořady, hudbou, podcasty, hrami, audioknihami a dalšími tituly díky oceňovanému systému palubní zábavy ice.

Více informací zde.  

Fotogalerie
18831 18832 18833

Další články z rubriky

Poznejte sílu „léčivého obilí“ a vyzkoušejte recepty z pšenice jednozrnky a dvouzrnky

Poznejte sílu „léčivého obilí“ a vyzkoušejte recepty z pšenice jednozrnky a dvouzrnky

Mezinárodní hudební festival zve v létě na krásu klasické hudby, poprvé nabízí i prohlídky barokních kostelů

Mezinárodní hudební festival zve v létě na krásu klasické hudby, poprvé nabízí i prohlídky barokních kostelů

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Památky na Vysočině otevírají své brány

Památky na Vysočině otevírají své brány

Na vlně audioknih