Magazín Elita

Vchodové dveře mají spojit funkčnost a styl

Vchodové dveře mají spojit funkčnost a styl

Trendy v prodejích vchodových dveří ukazují, že lidé preferují větší rozměry a nápadnější barvy než dříve, kladou důraz na bezpečnost i pohodlí.

Bezpečnost především

Kdo byl někdy už vykraden, dobře ví, že ztráta pocitu bezpečí je mnohem horší než ztráta cenností. Zloději se přitom do domů nebo bytů jinudy než oknem a dveřmi dostat nemohou. Proto se vyplatí myslet preventivně a zvolit si vchodové dveře odolné proti vloupání.

Profily Elegant od belgického výrobce Deceuninck mají vynikající vlastnosti, jsou kompatibilní se všemi typy bezpečnostního kování a bez problémů je možné z nich vyrobit vchodové dveře s bezpečnostní třídou RC2.

Zkouška pro tuto bezpečnostní třídu spočívá v tom, že se figurant snaží vší silou dveře otevřít s pomocí definovaných nástrojů, jako jsou např. šroubováky, kleště nebo klíny, a dveře tomuto náporu musí minimálně 3 minuty odolat. Dveře s bezpečnostní třídou RC2 jsou ideální pro většinu budov – mají integrovaný vícebodový bezpečnostní zámek, a poskytují tak zvýšenou ochranu.

Udržování tepla v domě

Energetická účinnost oken a dveří není v dnešní době z finančního hlediska a z hlediska udržitelnosti zanedbatelná. Pořád platí, že největší úniky tepla mají kromě nezateplené střechy na svědomí právě okna, a to až 25 %. U oken i u vchodových dveří záleží nejen na kvalitě výrobku, ale i na správné montáži. Tu bychom měli raději svěřit odborníkům.

Díky inovaci společnosti Deceuninck mohou být standardní profily s ocelovou výztuhou nahrazeny profily s dlouhými skelnými vlákny ThermoFibra určené pro křídla a tepelnou výztuhou Forthex v rámech. Díky tomu mají výjimečné tepelněizolační vlastnosti (Uf 1,0 W/m2K). Tyto profily je také možné kombinovat s různými tloušťkami výplní (až 69 mm) tak, aby byly zajištěny i požadavky na snížení hlučnosti.

Pro dlouhodobé bezproblémové používání

Dveře z PVC jsou vyrobeny ze špičkových materiálů, díky tomu se mohou pochlubit dlouhou životností. Společnost Deceuninck pečlivě testuje i odolnost svých profilů na 100 000 zavření, což odpovídá 20 letům používání.

Po delší době používání se u standardních vchodových dveří vlivem velké hmotnosti křídla může zhoršit jejich funkčnost. Vchodové dveře s profily křídla Elegant ThermoFibra jsou až o 39 % lehčí než běžné dveře s ocelovou výztuhou. Navíc konstrukce těchto profilů na bázi vazníku zaručuje optimální tuhost a stabilitu profilu, která umožňuje dodání dveří o výšce až 2,4 m bez nutnosti použít ocelovou výztuhu.

Stylový vzhled

Pokud jde o vzhled vašeho domu, nemusíte svou designérskou fantazii omezovat pouze na interiér. Obchodní partneři Deceuninck (dodavatelé oken a dveří) vám mohou nabídnout dveřní výplně z hliníku, skla nebo plastu, takže můžete vhodně kombinovat barvy a dekory, a vytvořit tak pro svůj domov jedinečný vzhled vchodových dveří.

K dispozici je 57 barevných variant, které se hodí k různým architektonickým stylům, a můžete si dokonce vybrat různé barvy pro vnitřní a vnější stranu vchodových dveří.

Deceuninck používá vysoce kvalitní a odolné povrchové fólie, které si zachovávají svou barvu a trvanlivost po celou dobu životnosti dveří, a to i při velkých výkyvech teplot a působení UV záření. PVC profily navíc nevyžadují žádnou speciální údržbu a lze je snadno čistit pouze vodou a šetrnými čisticími prostředky.

Deceuninck Group

Společnost Deceuninck byla založena v roce 1937. Dnes patří mezi 3 největší výrobce PVC a kompozitních profilů pro okna a dveře. Centrála sídlí v belgickém Hooglede-Gits. Deceuninck má 15 výrobních závodů, 21 skladů a distribučních center, která zajišťují servis a rychlou dodávku zákazníkům. Společnost se zaměřuje na spolehlivost, inovace a udržitelnost. Je kótována na bruselské burze Euronext („DECB“).

Deceuninck, spol. s r. o.

Česká pobočka byla založena roku 1993. Už 30 let tedy úspěšně působí na českém, slovenském a maďarském trhu. Zajišťuje zde prodej, marketing, technickou podporu a zákaznický servis profilových systémů Deceuninck i stavebních systémů, jako jsou terasy z kompozitního materiálu Twinson či hliníkové fasádní obklady Premium.

 

Fotogalerie
18677 18678 18679 18680

Další články z rubriky

Brunch jako oslava odpočinku a dobrého jídla

Brunch jako oslava odpočinku a dobrého jídla

Limitovaná edice PRIM NOKTURNO je široká paleta elegance

Limitovaná edice PRIM NOKTURNO je široká paleta elegance

Nezapomeňte na svátek matek!

Nezapomeňte na svátek matek!

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné