Magazín Elita

MOMENTy módní návrhářky Vlaďky Kouřilové na STYL a KABO

MOMENTy módní návrhářky Vlaďky Kouřilové na STYL a KABO

Módní návrhářka Vlaďka Kouřilová zastává názor, že móda by měla být pro každou ženu jako kotva. Každý kousek tvoří srdcem a s myšlenkou, aby přinesl spoustu výjimečných MOMENTů. Proto její autorská módní nese název MOMENT. Šití se věnuje už od malička, ve svých dvanácti letech usedla za šicí stroj a k šití se pak vracela s krátkými přestávkami celý život.

„Když jsme ukotvené, když se cítíme dobře, jsme sebevědomé, tak dokážeme nemožné,“ míní Vlaďka Kouřilová a dodává: „Šaty nevnímám jenom jako oblečení, je to pro mě způsob sebevyjádření. Je to prostředek k tomu, jak může každá žena říct světu, kdo je, aniž by vyřkla jediné slovo, proto tvořím jedinečné a nadčasové kousky, jejichž cílem je, aby podpořily ženskost, dodaly odvahu a posílily sebevědomí.“

Jako módní návrhářka navštívila veletrhy STYL a KABO poprvé a hned s vlastní značkou. „Je to pro mne pořád takový nezvyk. Oficiálně jsem vstoupila na půdu módních návrhářů a je to zvláštní pocit, když se díváte na vlastní módní přehlídku jako divák. Byla jsem velmi překvapená, když to vidím takhle zvenku a v kontextu… Je to pro mě vlastně takový zvláštní moment. Je to mnohem hezčí a vnímám to úplně z jiného úhlu,“ říká s nadšením oblíbená návrhářka českých celebrit.

A právě i známé modelky vynesly na STYL a KABO její modely a nemohly si je vynachválit. Na mole se během přehlídky autorské módní značky MOMENT objevily třeba Hana Vágnerová, Nikola Buranská či Tereza Fajksová.

Hana Vágnerová, která vynesla žlutou sukni s háčkovaným topem, ocenila nejen barvu, ale také střih a hlavně materiál. „Musím říct, že modely byly nádherné všechny, nakonec jsem měla tento žlutý komplet se sukní a musím říct, že mi to opravdu  mega sedlo. A to jak barva, tak střih i materiál. Vůbec mi nebylo horko, ani v tomhle tropickém počasí, takže je to moc příjemné i na letní měsíce,“ zhodnotila známá modelka, která byla zároveň jednou z tváří letošního ročníku STYL a KABO. Právě materiály jsou alfou a omegou tvorby Vlaďky Kouřilové a její módní značky Moment. Mezi hlavní materiály, s kterými pracuje, patří organický mušelín, organický popelín, viskóza Ecovero Lenzing a Tencel Lyocell.

Zelenou sukni s bílou zavinovací košilí pak vynesla bývalá Miss Earth 2012 Tereza Fajksová, která byla spolu s Hanou Vágnerovou tváří letošního ročníku STYL a KABO. I ona oceňuje hlavně pohodlí a příjemné materiály. „Je mi v podstatě jedno, jestli je to návrhář nebo konfekce. Ten kus se mi musí líbit a hlavně musí byt pohodlný. Primární je pro mě také praktičnost. Jako maminka dvou malých dětí potřebuji cokoliv, co mě nebude tlačit, bude mít ,,úložné prostory” v podobě velkých kapes a na čem nebudou vidět velké fleky,“ vysvětlila s úsměvem svoje preference drobná blondýnka.

Nikola Buranská pak vynesla světle fialovo žluté šaty Megan. Celá kolekce Moment jaro/léto 2023 byla k vidění několikrát denně na denních přehlídkách. Vybrané modely pak během nedělní odpolední show Summer style.

„Představila jsem kolekci jaro/léto 2023, která je vlastně mojí první velkou kolekcí. Přecházela jí kolekce basic, kterou mám stále v nabídce a už teď vím, že se do ní přesunou vybrané modely právě z kolekce jaro/léto 2023, protože se z nich staly bestsellery. Ať už to jsou šaty Silvia, zavinovací košile či sukně. Jsou to hlavně ty modely, které vytváří kapsulový šatník,“ vysvětlila módní návrhářka, která už nyní pracuje na novinkách pro podzim a zimu.

A s jakými pocity Vlaďka Kouřilová odjížděla z brněnského STYL a KABO? „Domů odjíždím s dobrým pocitem. Neměla jsem velká očekávání, jsem mladá a neznámá značka. Proto jsem vděčná za to, že se mohu někde představit a vím, že to pro mě může mít nějaký benefit. A vlastně asi kdybych neměla svoji PR manažerku, která s tímto nápadem přišla, asi bych se k takovému rozhodnutí neodvážila,“ vysvětlila módní návrhářka, která se věnuje také lifestyle & byznys koučinku.

Kromě představení svojí kolekce novému publiku a novým zákazníkům zde navázala také nové spolupráce. „Naprosto mě nadchly látky značky VEBA, už přesně vím, co bych z nich chtěla šít. Takže jsem na STYL a KABO našla nového potencionálního dodavatele látek, což jsem si ve skrytu duše moc přála. Také jsem možná navázala spolupráci s výrobci šperků, s kterými navrhnu svoji kolekci, která by skvěle doplnila moje modely,“ uzavřela autorka a zakladatelka mladé módní značky.

Autorskou módu Vlaďky Kouřilové je možné zakoupit na www.momentshop.cz.

Fotogalerie
18332 18333 18335 18336 18337 18338

Další články z rubriky

Ikonický šampaňský dům Moët & Chandon letos v rámci MFF Karlovy Vary připije na dobrou věc

Ikonický šampaňský dům Moët & Chandon letos v rámci MFF Karlovy Vary připije na dobrou věc

Michaela Štiková Gemrotová a Václav Noid Bárta společně na jednom pódiu pro dobrou věc

Michaela Štiková Gemrotová a Václav Noid Bárta společně na jednom pódiu pro dobrou věc

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Na vlně audioknih