Magazín Elita

Nové motocykly HARLEY-DAVIDSON® CVO™ přinášejí výjimečný design, výkon a technologie

Nové motocykly HARLEY-DAVIDSON® CVO™ přinášejí výjimečný design, výkon a technologie

Společnost Harley-Davidson v polovině roku představuje dva prémiové modely Custom Vehicle Operations™ (CVO™) pro rok 2023. Nové modely CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® přinášejí pokročilé technologie, ještě vyšší komfort jezdce a dynamický výkon s novým výkonným motorem Milwaukee-Eight® VVT 121. Exkluzivní a dramatický nový vizuální design představuje transformativní revizi platformy Harley-Davidson® Grand American Touring.

„Posláním nových modelů CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® je dál rozvíjet všechny aspekty zážitku z jízdy na motocyklu Grand American Touring,“ říká Jochen Zeitz, předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti Harley-Davidson. „Tyto modely nastavují nový standard výkonu, technologií a stylu Harley-Davidson a urychlují vývoj nejžádanější motocyklové značky na světě.“

Nová definice ikonického designu

Nové modely CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® přijíždějí s úžasným novým designem, který se jasně odvíjí od známých tvarů předchozích motocyklů Harley-Davidson® Grand American Touring. Oba modely jsou vybaveny kapotážemi s integrovanými průduchy a charakteristickým LED osvětlením se zabudovanými LED směrovkami. Mezi další designové prvky patří upravený přední blatník, nová palivová nádrž s výrazným bočním zkosením a boční brašny s novým tvarem, který navazuje na linie kapotáže a palivové nádrže. Odvážným řešením jsou kombinovaná litá kola s výpletem s černým vyfrézovaným hliníkovým ráfkem a vyplétanými paprsky. Každý model bude nabízen ve dvou barevných variantách lakování a povrchové úpravy.

Špičkový výkon

Nový motor V-Twin Milwaukee-Eight® VVT 121 o objemu 1 977 cm3 představuje nové měřítko točivého momentu a zdvihového objemu dostupného v motocyklu Harley-Davidson® Touring a je vybaven optimalizovanými kapalinou chlazenými hlavami válců s novým systémem chlazení, variabilním časováním ventilů (VVT), novým sacím traktem a výkonným výfukovým systémem.

Při vývoji modelů CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® byl pečlivě zvažován každý aspekt konstrukce, který by mohl ovlivnit celkový výkon a pohodlí. Ve srovnání s předchozími modely se výrazně snížila suchá hmotnost – o 14 kg u modelu CVO™ Street Glide® a o 16 kg u modelu CVO™ Road Glide®. Vysoce výkonné přední a zadní komponenty odpružení SHOWA podporují jisté ovládání a přinášejí výrazné zlepšení komfortu jezdce ve srovnání s předchozími modely CVO™, přičemž zdvih zadního odpružení se zvýšil o 50 %. Prémiové brzdové komponenty Brembo™ nabízejí vynikající brzdný účinek a odezvu při brzdění, což zvyšuje jistotu jezdce.

Modely CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® poprvé nabízejí volitelné jízdní režimy – Road, Sport a Rain - které elektronicky řídí specifickou kombinaci výkonu, brzdění motorem, nastavení systému Cornering-Antilock Braking System (C-ABS) a systému Cornering-Traction Control System (C-TCS).

O aerodynamický a tepelný komfort se starají nové kapotáže s plynule navazujícím čelním štítem a nastavitelnými prvky pro regulaci proudění vzduchu. Při testování v aerodynamickém tunelu se subjektivní turbulence v oblasti přilby snížily v průměru o 60 % ve srovnání s odpovídajícími modely z roku 2022. Nový systém chlazení motoru dále zvyšuje tepelný komfort jezdce ve srovnání s předchozími modely CVO.

Nový infotainment se systémem Skyline™ OS

Modely CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® představují zcela novou sadu informačních a zábavních technologií podporovaných novým operačním systémem Skyline™. Barevná dotyková obrazovka TFT s úhlopříčkou 12,3 palce nahrazuje všechny analogové přístroje a většinu předchozích přepínačů. Tento prémiový displej lze přizpůsobit v rámci tří různých možností zobrazení a je kompatibilní se zařízeními Apple a Android. Připojení Wi-Fi umožňuje bezdrátové připojení k zařízení jezdce a v systému je zabudováno i spojení Bluetooth® pro bezdrátové sady do přilby. Oba modely jsou vybaveny rozšířenými schránkami pro média s připojením USB-C. Prémiový, vysoce výkonný audiosystém Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate® Stage II se čtyřmi reproduktory je napájený novým zesilovačem o výkonu 500 W RMS.

Modely CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® budou mít veřejnou premiéru v Budapešti během oslav 120. výročí společnosti Harley-Davidson ve dnech 22.-25. června 2023 a v Milwaukee během festivalu Harley-Davidson Homecoming™ ve dnech 13.-16. července 2023. Na showroomy autorizovaných dealerů Harley-Davidson® po celém světě se oba modely dostanou v polovině července. Jejich cena bude začínat na částce 37 982 eur bez DPH. 

Harley-Davidson usiluje o nekonečnou cestu za dobrodružstvím a svobodu v duši. Na webu H-D.com najdete další informace o kompletní řadě motocyklů Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser a Trike pro rok 2023, ojetých motocyklech Harley-Davidson Certified™, originálních dílech a příslušenství Harley-Davidson®, výbavě Harley-Davidson® MotorClothes® a finančních službách Harley-Davidson.

Fotogalerie
17909 17910 17911 17912

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Na vlně audioknih