Magazín Elita

Užijte si venkovskou idylku – tradičně i netradičně

Užijte si venkovskou idylku – tradičně i netradičně

Hledáte opravdu klidné místo, kde si odpočinete od každodenních starostí a ruchu města? Vysočina je jako stvořená k tomu, strávit dovolenou uprostřed krásné přírody a zažít na vlastní kůži venkovskou idylku. Vyzkoušejte si péči o hospodářská zvířata, projeďte se na traktoru, posaďte se do koňského sedla a ochutnejte skvělé jídlo z lokálních surovin. Ubytovat se můžete přímo na farmě, v glampingovém domečku na stromě, nebo třeba v některém z luxusních resortů, kde si zároveň odpočinete v moderních wellness zónách. Přizpůsobte si svou dovolenou přesně podle sebe a užijte si venkovskou pohodu ve stylu, který vám bude nejvíc vyhovovat.

Rodinná dovolená na farmě

Ubytování na vesnici, všude kolem zvířata, lokální dobroty a vyžití jak pro děti, tak dospělé – to zní jako ideální rodinná dovolená. Přesně takovou můžete zažít třeba na EKO Farmě Zelené údolí, kterou najdete v biokoridoru mezi obcemi Heřmanov a Nová Ves. Ubytovat se můžete ve dvou moderních roubenkách s krásným výhledem na rybník a les, s bazénem a dětským hřištěm. Hned vedle je farma, kde chovají ve skvělých podmínkách spoustu hospodářských zvířat, jeleny a daňky, a kde si můžete veškerou péči o ně také vyzkoušet. Vyžeňte ovce na pastvu, podojte krávu, vyrobte si domácí sýr, nebo si zarybařte. K ubytování totiž dostanete také dvě rybářské povolenky. S sebou domů si pak přímo ve dvoře můžete nakoupit BIO hovězí maso, jehněčí, zvěřinu nebo domácí vajíčka. Chcete si vyzkoušet jízdu na traktoru a kombajnu? Pak vyrazte do Bednářova Dvora.  Moderní a útulný penzion, který je součástí farmy, je jako stvořený pro rodiny s dětmi. Kromě vyžití na farmě, dětského hřiště a skvělé domácí kuchyně, je také ideálním výchozím bodem pro procházky a cyklovýlety. Specialitou dvora jsou víkendové pobyty spojené s tradiční domácí zabíjačkou. Ideálním místem pro jednodenní výlet je kozí farma Dora v Ratibořicích. Poznáte tu, jak vypadá péče o kozí stádo, ochutnáte výborné BIO produkty z jejich mléka a dozvíte se spoustu dalších zajímavých informací o chodu farmy a ekologickém zemědělství. Ve dvoře najdete automat, který je otevřený nonstop, takže stačí zajet kdykoliv dostanete chuť na nějakou kozí dobrotu.

Luxus, skvělá gastronomie a moderní wellness, a to stále uprostřed přírody

Chcete svou dovolenou prožít nadosah přírody, ale zároveň v komfortu, luxusu a se skvělým jídlem? Pak je pro vás tou pravou volbou třeba čtyřhvězdičkový hotel v srdci nádherné přírody Českomoravské vrchoviny Forest Resort kousek od přehrady Vír. Ubytujte se ve dřevostavbě ve stylu horských chat, v některém z apartmánů s motivy nejvyšších světových hor, nebo v prvorepublikové vile. V jejím přízemí najdete navíc prvotřídní restauraci, která nabízí špičkovou gastronomii s menu přizpůsobeným ročnímu období. Láká vás široká nabídka wellness služeb? Pak vyrazte do Resort Svatá Kateřina. Ať už tu chcete strávit romantický víkend ve dvou, vyrazit na holčičí víkend s kamarádkou, nebo uspořádat pro své kolegy zážitkový teambuilding s relaxací, ideální podmínky tu najdete pro všechny příležitosti. Vybírat můžete od ajurvédských procedur, cannabis therapy masáže až po peeling, nebo koupele pro jednotlivce i páry. Krásná příroda v okolí je ideální na výlety, ale zabavíte se i přímo v areálu. Můžete vyzkoušet venkovní pilates, jógu, zahrát si golf, vykoupat se v jezírku, nebo vyjet na projížďku na koních. Z koňského hřbetu můžete prozkoumávat také okolí Blatin a Sněžného, kde se můžete ubytovat ve Statku Blatiny, který si oblíbilo i mnoho známých osobností. Není se čemu divit. Stylové ubytování, privátní wellness, vyhlášené jídlo z lokálních surovin, a to vše v jedné z nejhezčích částí Vysočiny, je až pohádková kombinace. Ve Světnici u Paňmámy uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky. Díky své poctivé kuchyni si zasloužila ocenění průvodců FOODOLOGY a zápis do Gastromapy Lukáše Hejlíka.

Vyzkoušejte ubytování na stromě, nebo na břehu zatopeného lomu

Hledáte něco tak trochu jiného? Objevte kouzlo stále populárnějšího glampingu. Pokud vás láká kombinace blízkosti přírody, kterou máte při kempování, ale zároveň i pohodlí a luxusu, tak vyzkoušejte některé z netradičních ubytování, kterých je na Vysočině hned několik. Glamping má mnoho podob. Ve Forest Garden patřící k hotelu Kouty, který najdete kousek od Ledče nad Sázavou, jsou to třeba prosklené dřevěné chatky se spoustou světla a neskutečným výhledem na okolní přírodu. Vybrat si můžete z většího rodinného domku, ve kterém se pohodlně vyspí až 6 lidí včetně čtyřnohého mazlíčka, nebo z malé romantické chatičky jako stvořené pro večery ve dvou i společná rána na terase. Pokud si budete chtít odskočit od táboráku, kousek od chatek můžete využít kompletní nabídku hotelu, jako je skvělá restaurace, relax v sauně, nebo třeba kurzy jógy. Přáli jste si celé dětství, mít vlastní domek na stromě?  Tak teď je ideální čas, plnit si sny. Glampingový Treehouse Stvořidla, který je součástí elitního klubu Amazing Places, vezme dech vám i vašim dětem. Auto nechte na parkovišti u chatové osady kousek od Horní Krupé a dál už musíte po svých. Těšte se na terasu s krásným výhledem, jako stvořené pro večery se sklenkou vína. Každé ráno na vás bude navíc čekat proutěný koš plný dobrot, který si stačí pomocí lana vytáhnout nahoru a dopřát si skvělou snídani.  Za každého počasí využijete také velký cedrový sud s horkou vodou a hned pod domkem najdete lesní zahradu s houpačkou a prolézačkou pro děti. V okolí je navíc množství cyklistických a turistických tras. Pokud toužíte po opravdovém soukromí, Hidden Retreat kousek od Lipnice nad Sázavou, je to pravé místo pro vás. Představte si chatku na břehu lomu, který máte jen pro sebe, a to včetně slunečné pláže, na kterou můžete doplout lodičkou nebo na paddleboardu. Těšte se na šumějící borovice, unikátní plovoucí saunu a klid, ze kterého budete čerpat ještě dlouho.

Fotogalerie
17898 17899 17900

Další články z rubriky

První hit letošního léta. Novinka waterdrop® Microdrink ICE TEA RASPBERRY

První hit letošního léta. Novinka waterdrop® Microdrink ICE TEA RASPBERRY

Poznejte sílu „léčivého obilí“ a vyzkoušejte recepty z pšenice jednozrnky a dvouzrnky

Poznejte sílu „léčivého obilí“ a vyzkoušejte recepty z pšenice jednozrnky a dvouzrnky

Mezinárodní hudební festival zve v létě na krásu klasické hudby, poprvé nabízí i prohlídky barokních kostelů

Mezinárodní hudební festival zve v létě na krásu klasické hudby, poprvé nabízí i prohlídky barokních kostelů

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Na vlně audioknih