Magazín Elita

Harley-Davidson oznamuje příchod nových modelů CVO™

Harley-Davidson oznamuje příchod nových modelů CVO™

Již od roku 1999 představují motocykly Harley-Davidson Custom Vehicle Operations™ (CVO™) ambiciózní kolekci motocyklů v limitovaných sériích, které se vyznačují dokonalým stylem, designem, řemeslným zpracováním a důrazem na detail, ale také špičkovým výkonem. V průběhu desetiletí konstruktéři a designéři Harley-Davidson tyto motocykly vyvíjeli, zaváděli další a další vylepšení pro ještě lepší zážitek z jízdy, a zároveň pečlivě respektovali jejich dědictví a oblibu u fanoušků po celém světě.  

Společnost Harley-Davidson dnes oznamuje příchod dvou nových modelů CVO pro rok 2023 s exkluzivním a výrazně přepracovaným designem, pokročilou technologií a dynamickým výkonem. Podrobné informace budou oznámeny 7. června 2023 při oficiální premiéře nových modelů CVO Street Glide® a CVO Road Glide® pro rok 2023. Další informace najdete na webu www.h-d.com/ourfutureisreal.

„S uvedením nových modelů CVO Street Glide a CVO Road Glide jsme zcela nově zpracovali dva z nejikoničtějších motocyklů Harley-Davidson a nově tak definovali hranice CVO,“ řekl Jochen Zeitz, předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti Harley-Davidson. „Tím, že jsme tyto dva modely od základu předělali, zahajujeme novou éru inovací, designu, techniky a technologií a zároveň rozšiřujeme definici Harley-Davidson CVO a posouváme tak zážitek z motocyklů Grand American Touring na novou úroveň. Nové modely CVO Street Glide
a CVO Road Glide boří zažité představy a nastavují novou laťku pro vrcholné zážitky z jízdy ve stylu Harley-Davidson.“

„Tyto zcela nové modely, a designy se zřetelným stylem Harley-Davidson, se vyznačují jasnou a dynamickou linií od předních blatníků až po sedlové brašny,“ komentoval design nových motocyklů Brad Richards, viceprezident pro design a kreativní ředitel společnosti Harley-Davidson. „Design těchto modelů CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® přináší výraznější vizuální posun než jakákoli předchozí generace a je revolučním pojetím historického umění evoluce. Stejně jako všechny motocykly Harley-Davidson® mají i tyto nové modely za úkol navozovat pocit nadčasové touhy.“

Harley-Davidson CVO™ Street Glide® 2023

Nová kapotáž Batwing modelu 2023 CVO™ Street Glide® má moderní a aerodynamičtější tvar s více vyklenutým čelním štítem. Výřezy pod světlometem jsou nyní výraznější a směrovky jsou integrované do kapotáže. Ikonický tvar „T“ kapotáže Batwing zůstal zachován, silueta a grafické obrysy jsou ale modernizované a mají novou povrchovou úpravu. Nová kapotáž designově ladí s palivovou nádrží, bočními kryty a sedlovými brašnami. Světlomet ve tvaru „omega“ dává jasně najevo, že jde o nástupce předchozího modelu. Směrovky jsou integrované do prvků levého a pravého světla.

Harley-Davidson CVO™ Road Glide® 2023

Úplně nová kapotáž modelu CVO™ Road Glide® představuje agresivní aktualizaci „žraločího“ designu modelu MY22 a je integrovaná s palivovou nádrží, bočními kryty
a sedlovými brašnami. Jediný LED světlomet má široký, horizontální tvar, přesto působí dojmem dvou světel, což připomíná klíčový prvek všech předchozích kapotáží modelu Road Glide®. Směrovky jsou integrované do vnějších částí světla.

Oba modely obsahují:

  • Dramaticky inovovanou vizuální podobu
  • Nový motor Milwaukee-Eight® VVT 121
  • Zcela nové odpružení
  • Zcela nový infotainment
  • Dvě barevné kombinace

Další podrobnosti budou oznámeny 7. června 2023. Další informace naleznete na adrese www.h-d.com/ourfutureisreal.

Harley-Davidson usiluje o nekonečnou cestu za dobrodružstvím a svobodu v duši. Na webu H-D.com najdete další informace o kompletní řadě motocyklů Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser a Trike pro rok 2023, ojetých motocyklech Harley-Davidson Certified™, originálních dílech a příslušenství Harley-Davidson®, výbavě Harley-Davidson® MotorClothes® a finančních službách Harley-Davidson.

Fotogalerie
17679 17680

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Na vlně audioknih