Magazín Elita

Co nepodcenit pro pohodu a radost ze sportu, aktivního odpočinku v zimních podmínkách

Co nepodcenit pro pohodu a radost ze sportu, aktivního odpočinku v zimních podmínkách

Bílá zima je sice zatím stále v očekávání, ale sezóna zimních prázdnin, kdy se budeme oddávat zimním sportům, sněhovým radovánkám i procházkám v horách se nezadržitelně blíží. A jak říkají milovníci outdoorových aktivit:  „Neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení.“ Kvalitní funkční oblečení je základem pro to, abychom si své oblíbené venkovní aktivity v tomto ročním období pohodové užili. Moderní technologie značky Columbia vás udrží v teple a suchu, ochrání před větrem a mrazem, ale zároveň zachovají oblečení prodyšné. Důmyslné střihy v kombinaci se strečovými technickými materiály Columbia umožňují při sportu svobodný pohyb. Oblečení lze pro maximální komfort efektivně vrstvit, a to včetně bund, které jsou samy o sobě funkční, tudíž svým majitelům umožňují přizpůsobovat oblečení aktuálním průběžným rozmarům počasí nebo aktivitám (např. při skialpinistických výstupech). A společně pak tvoří tandem maximální ochrany v extrémních zimních podmínkách. Oblečení Columbia nabízí také řadu dalších užitečných vychytávek v podobě nastavitelných kapucí, manžet, odvětrávání, množství různých i skrytých kapes, nepromokavých zipů či lavinové technologie RECCO. Značka Columbia tak nabízí atraktivní ucelené zimní kolekce do sněhu pro celou rodinu, a to včetně doplňků jakými jsou čepice, rukavice a samozřejmě i funkční zateplená obuv s pokročilými technologiemi Columbia pro trakci na sněhu a ledu.

Napříč kolekcí letos expanduje oceňovaná špičková technologie Columbia Omni-Heat Infinity. Termoreflexní podšívka se zlatými tečkami je nejen prodyšná, ale hlavně poskytuje až o 40 % více tepla. Se zateplením kombinujícím různé formy a úrovně recyklované péřové výplně se syntetickým zateplením tak Columbia poskytuje maximální výběr a komfort lehkých a zároveň teplých bund. Technologie Columbia Omni-Heat Infinity je zastoupena v široké škále bund, funkčních mikin či spodním prádle, v čepicích, rukavicích i obuvi.

Letošní novinkou na poli technologií Columbia je Omni-Heat Helix poskytující efektivnější management tepla. Jedná se o vzor pěnových termoreflexních polštářků ve tvaru šestiúhelníků, které efektivně řídí cirkulaci tepla u těla, prodyšnost a sucho při aktivitách v chladném počasí. Technologii Omni-Heat Helix naleznete na rubu spodních a středních vrstev oblečení, ale také v čepicích či rukavicích.     

Je důležité vybírat si zimní oblečení podle aktivit, které na horách provozujete. Pokud se hodně pohybujete, vyznáváte skiaplinismus nebo i výšlapy za sjezdy v panenském sněhu apod., vhodné jsou lehčí (na sebe vrstvitelné) samofunkční bundy s možností například vepnout hybridní lehkou péřovou bundu, kterou lze pak sbalit do vlastní kapsy. Tyto bundy pak stačí doplnit o funkční střední a spodní vrstvu oblečení a budete připraveni na jakékoliv podmínky i rozmary hor. Pro klasické lyžaře jsou pak vhodné jednovrstvé teplejší bundy a kalhoty s technologiemi Omni-Heat. Jste-li spíš rekreačním zimním sportovcem, fanouškem aprés-ski na čerstvém vzduchu nebo trávíte-li čas odpočinkovými procházkami a dohlížením nad radovánkami dětí, doporučujeme silnější a více zateplené svrchní bundy. Nepodceňte však ani obuv. Ta musí být do sněhu minimálně kotníková, voděodolná a zateplená s protiskluzovým vzorem a technologií podrážky. Vlajkovou zimní botou značky Columbia je model Bugaboot Celsias s technologií Omni-Heat Infinity.

Značka Columbia Sportswear, lídr v oblasti outdoorového sportovního vybavení, nabízí i letos širokou kolekci atraktivních funkčních zimních outfitů a doplňků od hlavy až k patě pro muže, ženy i děti. Vše lze libovolně kombinovat i barevně sladit dle vlastních preferencí s ohledem na účel či aktivitu, styl a look. Zapomeňte na hibernaci a jděte vstříc novým zimním dobrodružstvím. S Columbií budete prostě v pohodě, teple a suchu v podstatě kdekoliv a kdykoliv.

Zde je pár tipů na zimní výbavu se zmíněnými technologickými novinkami, které by vám neměly chybět:

Na lyže nebo snowboard?

Lyžařská bunda Columbia Snow Slab Black Dot využívá syntetickou výplň a pokročilou termoreflexní izolaci Omni-Heat Infinity, díky které zůstanete i v zimním počasí v teple. Je vybavena také technologií Omni-Heat Black Dot, což jsou speciální puntíky na povrchu, které zachycují a uchovávají teplo slunečních paprsků, jimiž tepelnou izolaci této bundy ještě zvyšují. Své vlastnosti si bunda díky voděodolné technologii Omni-Tech zachovává i za mokra. Bunda je vyrobena z optimálně pružné tkaniny, takže neomezuje v pohybu ani na náročnějších úsecích sjezdovek. Je vybavena spoustou kapes a funkčních prvků. Cena je 9 199 Kč. K dispozici je v pánské i dámské verzi a barevně lze sladit s lyžařskými kalhotami, mezivrstvami i doplňky do celkového atraktivního outfitu.

Zimní hike či skialp?

Jste-li lovci sněhových plání a svahů plných prašanu, oceníte pohodlnou lyžařskou bundu ColumbiaPlatinum Peak 3L z prémiové kolekce Titanium, která je ideální např. na skialpy. Je nabitá praktickými funkcemi a ochrání vás za jakýchkoli podmínek. Nabízí nejen voděodolnou a zároveň prodyšnou konstrukci s tkaninou Omni-Tech s uzavřenými švy, ale také řadu praktických kapes a nastavitelných funkcí, díky kterým zůstanete vždy v teple a chráněni bez ohledu na výzvy, které si na vás sjezdovky připraví. K dispozici je ve dvou barevných variantách v pánské i dámské verzi a lehce ji barevně zkombinujete se zbytkem vybavení.

Nejen pro zimní výšlapy je nepostradatelná zateplená bunda Columbia Titanium Platinum Peak s kapucí. Je vhodná i jako tepelná mezivrstva do výše zmíněné lyžařské bundy, ale rozhodně ji lze nosit i samostatně. Pokročilá reflexní podšívka s technologií Omni-Heat Infinity a recyklované syntetické prachové peří vás vždy spolehlivě zahřeje. A s kapucí, nastavitelnými prvky a spoustou praktických kapes budete připraveni na cokoli. Je vybavena i 3bodovým výměnným systémem pro vepnutí do další vrstvy a sbalíte ji jednoduše do kapsy.

K základnímu vybavení patří mikina Columbia Titan Pass Helix, která je ideální střední vrstvou pro každou zimní outdoorovou aktivitu. Je vybavena inovativní technologií Omni-Heat Helix, má odvod potu, technologii zachycující a neutralizující zápach a příjemný strečový materiál. K dispozici je v dámském i pánském provedení, a to vždy v několika barevných variantách.

Kolekce Columbia je k dostání ve značkových prodejnách Columbia v pražském OC Letňany, v brněnské Olympii a olomoucké Šantovce, řetězci Sportisimo, v Urban Store, ale také v řadě e-shopů jako například www.sportovna.cz, www.sportisimo.cz/columbia, www.4camping.cz.

Fotogalerie
17035 17036 17037 17038 17039 17040 17041 17042

Další články z rubriky

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Na vlně audioknih