Magazín Elita

UpCircle přináší dokonalou péči pro fanoušky upcyklace a přírodní udržitelné kosmetiky

UpCircle přináší dokonalou péči pro fanoušky upcyklace a přírodní udržitelné kosmetiky

Inovátorská britská kosmetická značka UpCircle, novinka na českém trhu, nabízí v souladu s nejnovějšími trendy v udržitelném přístupu k životu  tzv. „circular skincare“. Jde o veganské kosmetické přípravky, vyráběné z potravinových přísad, které již byly vyřazené nebo které vznikly jako zbytkové při výrobě jiných produktů. Tyto ingredience jsou pečlivě vybírané pro své blahodárné účinky na pleť a skončily by jinak na skládkách. Značka UpCircle jim ale dává nový smysl a přivádí je zpět do života.

Vlajková kosmetická řada značky UpCircle využívá jako jednu z hlavních přísad kávovou sedlinu, která vzniká při přípravě kávy v populárních londýnských kavárnách.

Více než 400 tun této použité kávové sedliny tak bylo recyklováno do vysoce kvalitních pleťových a tělových peelingů a ze 125 tun kávové sedliny byl extrahován kávový olej použitý v oceňovaném obličejovém UpCircle séru.

UpCircle stejným způsobem využívá i další vedlejší produkty vznikající při výrobě v různých odvětvích a podle své filosofie přidává takovou ingredienci do každého ze svých produktů. Jde například o arganové skořápky, spařené koření chai, slupky a zbytkové šťávy z ovoce, datlová a jiná semena, olivy nebo dokonce i odpadovou kůru červeného javoru z dřevařského průmyslu, jejíž zázračné výtažky jsou poté využity v očním krému.

Značka UpCircle má na svém kontě řadu renomovaných ocenění za kvalitu a výsledky svých produktů, ale je také ceněna pro svůj inovativní a průkopnický přístup v oblasti udržitelného rozvoje.

Kosmetika UpCircle přináší na český trh širokou škálu kosmetických výrobků pečujících o pleť i tělo. Je 100% veganská, organická, ručně vyráběná, není testována na zvířatech a je balena v recyklovatelných z 99% bezplastových obalech, které lze navíc i v rámci speciálního UpCircle programu vrátit zpět pro další naplnění.

 Dobrý nápad, dobrý pro planetu i vaší pleť

UpCircle Face Serum s kávovým olejem získaným ze sedlin vysoce kvalitní kávy Arabica použité v londýnských kavárnách je best-sellerem značky UpCircle, který získal řadu beauty ocenění včetně prestižního Cosmos Organic. Toto lehké olejové sérum je vhodné pro všechny typy pleti včetně problematické pleti se sklony k akné. Jeho složení kombinuje kávový, jojobový, šípkový a rakytníkový olej s olejem z malinových semínek. Kávový olej je bohatý na antioxidanty, jejichž obsah se uvařením kávy ještě zvyšuje. Kofein pleť rozjasňuje, eliminuje tmavé skvrny a zabraňuje hyperpigmentaci. Káva v tandemu s rakytníkovým olejem plným vitamínu C a E i Omega 7 mastných kyselin zvyšuje elasticitu pleti. Olej z malinových semínek bohatý na vitamíny A a E navíc podporuje tvorbu kolagenu. Jojobový olej zajistí pleti hloubkovou hydrataci, mastné kyseliny pak regeneraci pleti. Sérum se doporučuje používat ráno i večer. Nanáší se na vlhkou pokožku, aby se oleje lépe vstřebaly a pleť nebyla mastná. Své využití nalezne sérum i v péči o vlasy nebo vousy, které zjemní a vyživí.

Kávový obličejový peeling UpCircle zužitkovává  zrna kávy Arabica nejvyšší kvality, která byla namleta a použita v londýnských kavárnách k přípravě oblíbených kávových nápojů. Jemně odstraní odumřelé a suché buňky a díky kofeinu i tmavé pigmentové skvrny. Pokožku sjednotí a rozzáří. Obsažená recyklovaná kávová zrníčka jsou po spaření velmi bohatá na antioxidanty. Hloubkovou výživu a intenzivní hydrataci pleti zajistí obsažené nerafinované bambucké máslo, které je plné na vitamínů A i E, mastných omega kyselin. UpCircle tři kávové peelingové směsi:

  • UpCircle kávový pleťový peeling se směsí květinových olejů je určen pro citlivou pokožku.
  • Kávový peeling s bylinnými oleji byl vytvořen pro mastnou pleť se sklony k akné.
  • Nejprodávanější kávový peeling UpCircle s citrusovou směsí je pak určen pro dehydratovanou suchou a zralejší pleť. Obsahuje protizánětlivý pomerančový olej, který zklidňuje zarudlou podrážděnou pokožku a reguluje produkci séba v pórech. Olej z citronové verbeny pokožku čistí a ošetřuje nedokonalostii pupínky.

Kávový peeling se nanáší jemnými krouživými pohyby na vlhkou pleť. Kombinace vůně kávy a olejů přináší navíc i velmi příjemný smyslový zážitek.  

Doporučená maloobchodní cena kávových peelingů UpCircle i UpCircle Face Sera s kávovým olejem
je 459 Kč a zakoupíte je např. na www.monbio.cz nebo na www.notino.cz

Fotogalerie
16939 16940 16941

Další články z rubriky

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Na vlně audioknih